De vele toepassingen van zuiveringszout: een natuurlijk ingrediënt om het huis en de was lekker te laten ruiken

Janine image
door Janine

12 Mei 2020

De vele toepassingen van zuiveringszout: een natuurlijk ingrediënt om het huis en de was lekker te laten ruiken
Advertisement

Zuiveringszout is een van die ingrediënten die nooit in de voorraadkast ontbreken en die effectief is voor het schoonmaken van het huis, maar ook voor persoonlijke gezondheid en welzijn. Je kunt het overal voor gebruiken, waardoor het een uiterst veelzijdig product wordt. Naast het desinfecteren van kamers en voorwerpen is bicarbonaat een zeer nuttige bondgenoot van ons wasgoed in de wasautomaat, net als azijn; dankzij zijn werking kan het zelfs als wasverzachter worden gebruikt, wat zorgt voor een zeer aangename schone geur. Op dezelfde manier kan het ook optimaal worden gebruikt om een luchtverfrisser te maken, zonder je toevlucht te hoeven nemen tot chemicaliën.

via Livin the crunchy life

Advertisement

1. Wasverzachter

1. Wasverzachter

Om een 100% natuurlijke wasverzachter te maken voor je wasgoed in de wasmachine, heb je nodig:

  • 10 g zuiveringszout;
  • 800 ml appelazijn;
  • 200 ml warm water;
  • 20 druppels etherische olie met een geur naar keuze.

Giet het water, de azijn en het zuiveringszout in een kom; samen zullen ze een reactie veroorzaken die de inhoud van de kom extreem schuimig maakt. Als het is gestopt met schuimen, kun je er de druppels etherische olie aan toevoegen, waarna je de vloeistof in een lege fles kunt gieten. Bewaar je zelfgemaakte wasverzachter op een koele plaats, uit de buurt van direct licht.

Advertisement

2. Luchtverfrisser

2. Luchtverfrisser

livinthecrunchylife.blogspot

Om een goede luchtverfrisser te maken heb je nodig:

  • Zuiveringszout;
  • Essentiële oliën, kies de geuren die het beste bij je passen;
  • (Optioneel) Gedroogde aromatische kruiden, zoals rozemarijn of lavendel. Gedroogde citroen- of sinaasappelschillen zijn ook prima, het belangrijkste is dat de geur altijd naar wens is.
  • Een glazen pot met deksel of een ander potje dat past bij het doel en met een dop waar je gaten in kunt maken.

Giet het zuiveringszout in het potje en vul deze voor driekwart; voeg een paar druppels etherische olie toe (niet meer dan 15 druppels per pot) en voeg, als je de geur wilt versterken, een of twee theelepels aromatische kruiden toe. Je luchtverfrisser is klaar!

Advertisement