De vele toepassingen van zuiveringszout: een natuurlijk ingrediënt om het huis en de was lekker te laten ruiken - BekijkDezeVideo.nl
x
De vele toepassingen van zuiveringszout:…
Een koude koffiecake om in een paar minuten te bereiden: heerlijk, en het hoeft niet eens in de oven Een weduwnaar verliest zijn baan als gevolg van de pandemie en moet op straat slapen met zijn 10-jarige zoon

De vele toepassingen van zuiveringszout: een natuurlijk ingrediënt om het huis en de was lekker te laten ruiken

12 Mei 2020 • Door Janine
1.798
Advertisement

Zuiveringszout is een van die ingrediënten die nooit in de voorraadkast ontbreken en die effectief is voor het schoonmaken van het huis, maar ook voor persoonlijke gezondheid en welzijn. Je kunt het overal voor gebruiken, waardoor het een uiterst veelzijdig product wordt. Naast het desinfecteren van kamers en voorwerpen is bicarbonaat een zeer nuttige bondgenoot van ons wasgoed in de wasautomaat, net als azijn; dankzij zijn werking kan het zelfs als wasverzachter worden gebruikt, wat zorgt voor een zeer aangename schone geur. Op dezelfde manier kan het ook optimaal worden gebruikt om een luchtverfrisser te maken, zonder je toevlucht te hoeven nemen tot chemicaliën.


1. Wasverzachter

Om een 100% natuurlijke wasverzachter te maken voor je wasgoed in de wasmachine, heb je nodig:

  • 10 g zuiveringszout;
  • 800 ml appelazijn;
  • 200 ml warm water;
  • 20 druppels etherische olie met een geur naar keuze.

Giet het water, de azijn en het zuiveringszout in een kom; samen zullen ze een reactie veroorzaken die de inhoud van de kom extreem schuimig maakt. Als het is gestopt met schuimen, kun je er de druppels etherische olie aan toevoegen, waarna je de vloeistof in een lege fles kunt gieten. Bewaar je zelfgemaakte wasverzachter op een koele plaats, uit de buurt van direct licht.

2. Luchtverfrisser

Om een goede luchtverfrisser te maken heb je nodig:

  • Zuiveringszout;
  • Essentiële oliën, kies de geuren die het beste bij je passen;
  • (Optioneel) Gedroogde aromatische kruiden, zoals rozemarijn of lavendel. Gedroogde citroen- of sinaasappelschillen zijn ook prima, het belangrijkste is dat de geur altijd naar wens is.
  • Een glazen pot met deksel of een ander potje dat past bij het doel en met een dop waar je gaten in kunt maken.

Giet het zuiveringszout in het potje en vul deze voor driekwart; voeg een paar druppels etherische olie toe (niet meer dan 15 druppels per pot) en voeg, als je de geur wilt versterken, een of twee theelepels aromatische kruiden toe. Je luchtverfrisser is klaar!

Tags: NuttigWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt