Deze zeer arme jongen moest elke dag een rivier oversteken om naar school te gaan: nu studeert hij aan Harvard

Janine image
door Janine

26 Mei 2020

Deze zeer arme jongen moest elke dag een rivier oversteken om naar school te gaan: nu studeert hij aan Harvard
Advertisement

Ondanks het feit dat het leven ons vanaf het begin voor grote moeilijkheden plaatst, moeten we proberen ons er niet door te laten overweldigen. Met grote wilskracht kun je obstakels overwinnen waarvan je dacht dat ze onoverkomelijk waren en je kunt zelfs je leven veranderen, als je het maar wilt. Romnick L. Blanco is een Filippijnse jongen uit een extreem arm gezin, maar die ondanks alles zijn tanden op elkaar heeft gezet om zeer belangrijke doelen te bereiken. Romnick heeft altijd gestudeerd, omdat zijn familie dat wilde, maar hij moest te voet een rivier oversteken om zijn school te bereiken; nu, enkele jaren later, heeft hij zijn diploma gehaald en studeert aan een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld: Harvard.

via Facebook / News5 Features

Advertisement
www.facebook.com

www.facebook.com

Romnick komt uit een extreem arm boerengezin. Vanwege hun toestand heeft zijn vader altijd gewild dat Romnick zijn studie serieus nam en afmaakte, in tegenstelling tot zijn broers en zussen. Het was zeker niet gemakkelijk voor de jongen om elke dag een rivier over te steken om naar school te gaan, met gevaar voor verdrinking, maar uiteindelijk werd zijn doorzettingsvermogen beloond.

Advertisement
News5 Features/Facebook

News5 Features/Facebook

Romnick kreeg de steun van de GreenEarth Heritage Foundation dankzij zijn harde werk en doorzettingsvermogen. De Stichting gaf hem toegang tot Engelse les en informatica, maar ook tot het bijwonen van een school in Manilla dankzij een beurs; hier studeerde de jongen met hoge cijfers en eervolle vermelding af - een belangrijke mijlpaal die de deuren van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld voor hem heeft geopend.

Youtube / GreenEarth Heritage Foundation

Youtube / GreenEarth Heritage Foundation

De jongen kon kiezen welke beurs hij wilde aanvaarden, uit een reeks zeer belangrijke universiteiten. Uiteindelijk viel zijn keuze op Harvard.

Romnick slaagde erin om zijn levensomstandigheden op een ongelooflijke manier te veranderen: "Of ik verdronk in die rivier of in armoede", vertelt de jongen die vandaag, zonder zijn afkomst te vergeten, zijn studie met groot succes heeft afgesloten.

Advertisement