Een afstotende koffiespray die muggen weghoudt: het huismiddeltje dat 100% natuurlijk is - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een afstotende koffiespray die muggen…
Deze 4-jarige jongen is erin geslaagd het Coronavirus te verslaan ondanks zijn strijd tegen kanker Deze zeer arme jongen moest elke dag een rivier oversteken om naar school te gaan: nu studeert hij aan Harvard

Een afstotende koffiespray die muggen weghoudt: het huismiddeltje dat 100% natuurlijk is

Door Janine
1.650
Advertisement

Muggen behoren tot de grootste problemen die de warmte van de zomer met zich meebrengt: elk jaar wapenen we ons met geduld en kopen we elk type afweermiddel die we kunnen vinden, naast de gebruikelijke muskietennetten waarvan we hopen dat ze ons kunnen beschermen tegen deze vervelende kleine beesten. Maar waarom gebruiken we, voordat we chemicaliën gebruiken die niet erg gezond zijn, geen natuurlijke remedie? Een natuurlijke spray met koffie zou bijvoorbeeld een 100% "groen" afweermiddel kunnen zijn.

Wat heb je nodig om de afstotende spray te maken?

  • water;
  • een paar theelepels koffie;
  • een spuitbus.
foto: Wikimedia

Als je een paar theelepels koffie met water hebt gemengd, schud je de spuitfles goed en spuit je het mengsel op de muskietennetten of op de vensterbank. Enkele onderzoeken hebben aangetoond dat sommige stoffen in koffie giftig zijn voor volwassen muggen en nog niet uitgekomen eieren.

Als je een tuin hebt, kun je proberen de koffiespray in meerdere hoeken te spuiten, in de hoop dat het sterke aroma muggen weghoudt. Vergeet niet om de operatie te herhalen na zware regenval.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt