“Vandaag is mijn laatste chemo": een 9-jarige jongen verslaat kanker en zijn vader deelt zijn geluk met iedereen

Janine image
door Janine

27 Mei 2020

“Vandaag is mijn laatste chemo": een 9-jarige jongen verslaat kanker en zijn vader deelt zijn geluk met iedereen
Advertisement

Omgaan met een vreselijke ziekte als kanker is voor niemand een gemakkelijke uitdaging. Iedereen die door deze vreselijke ziekte wordt getroffen, kan ontmoedigd raken en zijn leven letterlijk van de ene op de andere dag zien veranderen, in de onzekerheid van een uitdaging waar zeker niet gemakkelijk tegen te vechten is.

Als dit allemaal waar is voor een volwassene, laat staan ​​voor een 9-jarige. Josafat weet dit goed, een jongen bij wie leverkanker is vastgesteld. Zijn lange reis om de ziekte te verslaan duurde bijna twee jaar. Het was zeker niet gemakkelijk, maar gelukkig kreeg hij een gelukkig einde, dat het verdiende op de juiste manier gevierd te worden.

via La Teja

Advertisement
Lateja.cr

Lateja.cr

De kleine Josafat woont in Costa Rica en werd behandeld door artsen van het National Children's Hospital om hem te genezen. Na een jaar en 9 maanden krijgt hij eindelijk de laatste chemokuur. Onnodig te zeggen dat deze gebeurtenis hem en zijn familie enthousiast maakte, die besloten om de vreugde van het evenement met iedereen te delen.

Advertisement
Lateja.cr

Lateja.cr

Daarom vonden ze het een goed idee om de reis van hun huis naar het ziekenhuis op hun eigen manier speciaal te maken. Op de achterruit van de auto schreven ze in duidelijke witte letters “Vandaag is mijn laatste chemo", zodat voetgangers en automobilisten hun geluk konden delen door ze op straat langs te zien rijden. En zo gebeurde: zwaaiende, toeterende en glimlachende mensen vergezelden Josafats reis naar zijn laatste kuur, waardoor de gebeurtenis een echt feest werd om met anderen te delen.

Facebook

Facebook

De auto met het ontroerende opschrift werd in feite vereeuwigd op straat en de foto - met de relatieve geschiedenis van de kleine Josafat - ging al snel de wereld rond. In een interview vertelde de stiefvader van de jongen, Jairo, hoe moeilijk de strijd tegen kanker was die Josafat moest doorstaan.

Lateja.cr

Lateja.cr

De man vergezelde de jongen tijdens de behandeling om de ziekte te bestrijden, die niet onmiddellijk werd vastgesteld, wat de snelle groei van de ziekte bevorderde. Gelukkig gaven de behandelingen echter positieve resultaten en wist de kleine vechter uit deze nare ervaring te komen. Een klein groot verhaal van hoop dat veel gezinnen en veel kinderen die in deze omstandigheden verkeren, kan motiveren.

Advertisement