Molly, het 21 maanden oude meisje dat kanker in een vergevorderd stadium na meer dan een jaar behandeling versloeg - BekijkDezeVideo.nl
x
Molly, het 21 maanden oude meisje dat…
Het snelle en gemakkelijke recept om een heerlijke pistachecrème te bereiden Een bedrijf schenkt tijdens de pandemie meer dan 15 ton voer voor huisdieren aan alle zwerfhonden in nood

Molly, het 21 maanden oude meisje dat kanker in een vergevorderd stadium na meer dan een jaar behandeling versloeg

04 Juni 2020 • Door Janine
2.689
Advertisement

Er zijn verhalen die voor iedereen mooie bronnen van inspiratie, motivatie en hoop kunnen zijn. We konden op geen enkele andere manier beschrijven wat we je hieronder vertellen, met als hoofdrolspeelster een 21 maanden oud meisje bij wie een zeer ernstige pathologie was vastgesteld.

Het kleine meisje slaagde er echter in om de ziekte te verslaan, en werd een voorbeeld van moed, kracht en vertrouwen, waardevol voor veel kinderen en veel gezinnen die vechten tegen dit soort ziekten.

via: WKBO

Haar naam is Molly Hughes en, volgens wat haar moeder Chelsea zei, toen ze in 2017 de diagnose neuroblastoom kreeg, was de klap erg groot. Dat is natuurlijk logisch: denk eens aan de tragische situatie als zo'n tumor bij een klein meisje wordt ontdekt die volgens de statistieken een overlevingspercentage van ongeveer 50% heeft.

De behandeling van patiënten, vooral als ze zo klein zijn, hangt grotendeels af van het stadium waarin de neuroblastoom optreedt. In het geval van Molly was de situatie niet eenvoudig, aangezien het een "fase 4" was, die al bijzonder vergevorderd was. In deze gevallen zijn de behandelingen erg moeilijk en ingrijpend, en zo was het helaas ook voor Molly. De vreselijke ziekte had zich over een groot deel van haar kleine lichaam verspreid, toen ze met de kuren begon.

Gedurende 15 lange maanden verbleef het meisje in totaal 130 dagen in het ziekenhuis, waar ze stamceltransplantaties, bestralingstherapie, immunotherapie en natuurlijk chemotherapie ontving. Een enorme inspanning voor het kleine meisje, dat echter zijn vruchten afwierp. Molly gedroeg zich in feite als een echte vechtster, een meisje dat zelfs de meest gecompliceerde situaties aankan.

De meerdere behandelingen zorgden zelfs voor een gehoorverlies bij Molly, en daarom zal ze hoortoestellen moeten dragen. Dit alles kwam echter op de achtergrond toen de moeder aankondigde dat haar dochter duidelijk aan de betere hand was: het neuroblastoom was dankzij de therapieën in remissie en dit gaf het gezin enorme vreugde.

Advertisement

Hoewel er grote risico's zijn op terugval en Molly nog steeds kuren krijgt, heeft dit meisje moed en vasthoudendheid getoond die veel mensen in haar plaats niet zouden hebben gehad. Haar een krijger noemen is daarom een ​​understatement: ze is een echte heldin, een bron van positiviteit en we wensen haar het allerbeste.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt