De school weigert haar de maaltijd omdat ze geen geld meer op haar pasje heeft: een 6-jarig meisje wordt belachelijk gemaakt tegenover haar klasgenoten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De school weigert haar de maaltijd omdat…
Een harteloze man lacht terwijl hij zijn doodsbange hond aan de kennel overhandigt: gelukkig begint voor hem een nieuw leven Een leuk visueel spel: probeer de hond te vinden die verborgen is in de afbeelding

De school weigert haar de maaltijd omdat ze geen geld meer op haar pasje heeft: een 6-jarig meisje wordt belachelijk gemaakt tegenover haar klasgenoten

05 Juni 2020 • Door Janine
27.898
Advertisement

Gevallen van pesten en vernedering onder leeftijdsgenoten op scholen komen vaak voor, hoewel ze nooit te rechtvaardigen zijn. In het verhaal dat we je nu gaan vertellen, was het echter op de een of andere manier de school zelf die een 6-jarig meisje belachelijk maakte bij de rest van haar klasgenoten. Hoe? Door haar lunch in de mensa te weigeren, omdat het meisje niet genoeg geld op haar pasje had.

via: Wish TV
foto: Wish TV

Dit gebeurde tijdens het uitdelen van de lunch in de mensa van een basisschool in Greenwood, in de Verenigde Staten. Anya Howard, een 6-jarige leerling, stond in de rij met haar klasgenoten om de warme maaltijd te ontvangen, toen de leidinggevenden het dienblad uit haar handen pakten omdat ze blijkbaar niet genoeg geld op haar pasje meer had om voor de maaltijd te betalen.

Toen het meisje naar het begin van de rij werd begeleid om te wachten op een snee brood met pindakaas, in plaats van de normale maaltijd, begonnen de kinderen haar uit te lachen en noemden haar een arme sloeber. Het incident bracht het meisje in grote verlegenheid, zoals haar opa vertelt: “Toen ze het me vertelde was ze heel verdrietig”, zei hij.

Volgens de school is de behandeling die Anya heeft ondergaan, die van elk kind dat geen geld blijkt te hebben voor de mensa: een medewerker moet de leerling discreet begeleiden om de “alternatieve” maaltijd te krijgen, maar wat haar opa tegen de borst stuitte was precies het gebrek aan discretie.

Bovendien bekritiseert de man het besluit van de school om de maaltijd van het kind die slechts $2,25 kost, te weigeren: niemand heeft de familie hiervan op de hoogte gebracht, daarom eist hij nu dat er wijzigingen worden aangebracht in het schoolreglement. De school stuurde een officiële brief waarin stond dat het krediet van het meisje $0,10 was, maar ze deden niet de moeite om de ouders eerder te informeren over het probleem, er was dus geen direct contact.

Een beslist betreurenswaardig feit, waar Anya's familie en het meisje zelf met stomheid geslagen waren, botweg vernederd door haar klasgenoten. Schandalig!

Wederom vinden regels en gezond verstand niet de juiste middenweg: het is goed om de regels te respecteren, maar dit doen ongeacht de sociale gevolgen en de psychologische impact van bepaalde situaties is verkeerd, vooral wanneer het om kinderen gaat!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt