De buren bellen de politie omdat ze 2 bejaarde mensen horen huilen: de agenten arriveren en maken het avondeten voor hen klaar - BekijkDezeVideo.nl
x
De buren bellen de politie omdat ze…
Een vader laat de handjes van zijn doodgeboren zoontje tatoeëren om voor altijd zijn omhelzing te voelen Op zijn negende vindt hij een machine uit om zijn handen te wassen zonder de kraan aan te raken: zo worden besmettingen door Covid-19 voorkomen

De buren bellen de politie omdat ze 2 bejaarde mensen horen huilen: de agenten arriveren en maken het avondeten voor hen klaar

08 Juni 2020 • Door Janine
199.615
Advertisement

De eenzaamheid die ouderen dag in dag uit kunnen ervaren, is een groot probleem en is bijna overal ter wereld aanwezig. De derde leeftijd kan, naast frequentere en ernstiger gezondheidsproblemen, ook depressie, verdriet en een gevoel van verlatenheid veroorzaken.

Dergelijke situaties vinden vaak om ons heen plaats, vaker dan we denken. En het is niet ongebruikelijk dat vrouwen en mannen zich zo eenzaam voelen dat ze de aandacht van anderen trekken, in echte verzoeken om hulp. Jole en Michele, een Italiaans echtpaar van 89 en 94 jaar, weten er alles van. Alleen in huis, moe en bedroefd door de gebruikelijke, deprimerende routine, kregen ze de aandacht van vier heel bijzondere “koks”.

via: CNN

Politie- en wetshandhavingsinstanties moeten ook dienen om burgers in moeilijkheden bij te staan en hen te helpen in hun behoeften. Een concept dat de vier Italiaanse politieagenten, die tussenbeide kwamen om Jole en Michele te helpen, perfect begrepen. De twee ouderen, wanhopig vanwege hun eenzame toestand en voor weer een avond zoals vele anderen, begonnen te huilen en te schreeuwen, wat onvermijdelijk de aandacht van de buren trok.

Het gesnik, gejammer en geschreeuw was zo hard dat de buren dachten aan een ruzie of geweld en de politie waarschuwden. Eenmaal ter plaatse, vonden de agenten echter niets van dit alles, behalve man en vrouw die, bedroefd, de situatie beschreven aan de politie, die onhoudbaar was geworden. Nadat ze de ambulance hadden gebeld om te controleren of de gezondheid van het echtpaar in orde was, besloten de vier politieagenten in actie te komen en zichzelf op een ontroerende manier nuttig te maken.

Ze gingen achter het fornuis staan en maakten het diner voor Jole en Michele klaar: een bord spaghetti met boter en kaas en een gezellig praatje en de onvrede van de twee ouderen, althans voor één avond, verdween op de achtergrond. Nu de politieagenten voor hen hebben gezorgd, is de eenzaamheid bestreden, in de hoop dat het echtpaar niet meer in zo’n trieste situatie terecht zal komen. Deze politieagenten hebben hun plicht zeker overtroffen en hebben een volledig positief signaal afgegeven voor wat ze hebben gedaan.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt