Grootouders zijn een veilige haven voor hun kleinkinderen: door hun aanwezigheid groeien ze beter op - BekijkDezeVideo.nl
x
Grootouders zijn een veilige haven voor…
Een studente met een beperking wordt uitgesloten van de eindejaarsfoto's: haar familie is onthutst Een 90-jarige vrouw weigert chemotherapie en besluit met haar familie naar de VS te reizen

Grootouders zijn een veilige haven voor hun kleinkinderen: door hun aanwezigheid groeien ze beter op

26 Juni 2020 • Door Janine
1.201
Advertisement

Opgroeien met grootouders is een geluk dat niet alle kinderen hebben, maar dat, zoals de wetenschap ook laat zien, van fundamenteel belang is in iemands leven. Niet dat de wetenschap nodig was om de reden voor het belang van grootouders uit te leggen: beide vormen een kostbare schat voor ons allemaal die het geluk hebben gehad ze tot het laatst te leven. Grootouders zijn een veilige haven voor onze kinderen: samen met hen leren kinderen volwassenen en ouderen te respecteren, hun welzijn neemt toe, evenals dat van hun ouders. De figuur van de opa of oma is fundamenteel omdat deze zich distantieert van die van een ouder.

foto: Unsplash

Kinderen moeten met aandacht worden grootgebracht - als we merken dat ze met hun grillen een “verkeerde" richting inslaan, hebben we de plicht, als ouders, om ze weer op het goede pad te brengen. Vaak slagen moeders en vaders er niet in om een ruzie met hun zoon of dochter te voorkomen, waardoor ze eindigen met schreeuwen en ze "onaardig” zijn voor hun kinderen. In dergelijke gevallen weet een kind dat met zijn grootouders is opgegroeid, dat hij bij hen om advies kan vragen. Een grootvader zal uit ervaring weten hoe hij de kleindochter in de goede richting moet leiden en haar aan het denken moet zetten over haar fouten en haar gedrag.

Door een middagje sereniteit tussen grootouders en kleinkinderen toe te staan, zal de situatie verbeteren en iedereen kalmeren.

foto: Pexels

Op de een of andere manier weten grootouders altijd wat ze moeten zeggen om hun kleinkinderen zich beter te laten voelen en vormen ze in zekere zin een grotere bron van zekerheid voor het kind, vergeleken met de ouders. Hoe vaak hebben we een kind niet horen uitroepen: “Dat zeg je alleen omdat je mijn moeder bent!"; als oma het zegt, valt er niets te betwijfelen! Grootouders hebben hun kinderen al lang geleden opgevoed en in de loop der jaren hebben ze hun manier van "ouders zijn" begrepen en geperfectioneerd. Laten we bovendien niet vergeten dat in de huidige samenleving, de steun hebben van een grootvader of een grootmoeder, ook vanuit praktisch oogpunt, absoluut een zegen is! Een grootvader zal de vaderfiguur nooit kunnen vervangen, maar hij kan wel een grote hulp zijn bij het ondersteunen van het kind bij zijn opvoeding.

Advertisement
foto: Pexels

Grootouders behoren tot onze eerste vertrouwelingen: als we bang zijn om onze moeder iets te vertellen of ons geheim te delen, weten we dat we onze grootouders kunnen vertrouwen; ze zullen altijd klaar staan ​​om te luisteren naar wat we te zeggen hebben.

Als de grootouders van je kinderen helaas ver weg wonen en je ze niet zo vaak kunt bezoeken, kun je ze altijd videobellen en je kinderen met hen laten communiceren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt