Ze vertelden haar dat haar zoon niet ouder dan elf jaar zou worden: na 62 jaar is hij er nog steeds om ons glimlachen te bezorgen

Janine image
door Janine

03 Juli 2020

Ze vertelden haar dat haar zoon niet ouder dan elf jaar zou worden: na 62 jaar is hij er nog steeds om ons glimlachen te bezorgen
Advertisement

Toen Joey Wittkugle ter wereld kwam, waren zijn vooruitzichten niet al te best. De jongen had namelijk handicaps en problemen met de gezondheid, waardoor de artsen gedwongen werden om zijn moeder, Bobbi, in te lichten, een voorspelling waar niemand ooit naar zou willen luisteren: ze vertelden haar dat haar baby niet langer dan elf jaar zou worden.

Een openhartigheid die voor Bobbi een klap in het gezicht was: wetende dat het wezen dat ze op schoot vasthield nooit in staat zou zijn om te lopen, te spreken of zelfs maar zijn moeder te herkennen, was een bericht dat een complete ontmoediging veroorzaakte. De voorspellingen van de artsen bleken echter, hoewel gebaseerd op eerdere ervaringen, verre van waar. Het lot had namelijk een ander plan voor Joey en Bobbi in petto. De reden? Joey is al ouder dan 60 jaar!

via News Break

Advertisement
CBS17/Twitter

CBS17/Twitter

Hoezo 11 jaar: Joey is een man geworden en volwassen en is een waar symbool van kracht, vasthoudendheid en hoop. Mama Bobbi, die onderhand 90 is geworden, kan niet gelukkiger zijn, en hun verhaal, dat op internet wordt gedeeld, heeft veel mensen ontroerd en gemotiveerd.

Advertisement
WETM18 News/Facebook

WETM18 News/Facebook

Het is waar: voor Joey ontbraken de moeilijkheden niet. Ten tijde van zijn geboorte was een kind met het syndroom van Down iets dat moest worden afgewezen, in zekere zin om te vermijden en verborgen te houden in huis.  “Toen Joey werd geboren, wilde niemand iets weten van een kind met Down. Ze moesten in huis worden gehouden”, zei Bobbi, verwijzend naar praktijken en overtuigingen die gelukkig in de loop der jaren radicaal zijn veranderd.

WETM18 News/Facebook

WETM18 News/Facebook

Maar ondanks alles slaagde Joey erin door te gaan met zijn leven. Medische problemen en handicaps weerhielden hem er niet van om gelukkige momenten vol hoop en liefde te beleven, naast zijn moeder en vele andere mensen die het mooie dat in hem is, begrepen. Gelukkig keerde niemand hem de rug toe en, met vrijgevigheid, geduld en altruïsme, gaven zijn dierbaren hem alle liefde die hij verdiende, wat aantoonde dat "anders" niet "slechter" maar "speciaal" betekent.

Ter gelegenheid van zijn 62e verjaardag organiseerde de familie een uitstapje voor hem, een manier om de verjaardag van weer een jaar dat Joey heeft beleefd uniek te maken, ondanks de treurigste voorspellingen. We wensen hem het allerbeste!

Advertisement