Een vader slaat zijn dochter heel hard en ze vertelt alles op school: hij werd beschuldigd en gearresteerd voor opzettelijk letsel

Janine image
door Janine

01 Juli 2020

Een vader slaat zijn dochter heel hard en ze vertelt alles op school: hij werd beschuldigd en gearresteerd voor opzettelijk letsel
Advertisement

Ouder zijn is erg moeilijk, weten hoe een kind de levensregels te leren, vereist vaak moeilijke keuzes en opofferingen, ook al kun je soms doorgaan voor iemand die heel streng is; maar geen enkel kind mag ooit fysiek gestraft worden voor niet-conforme of onjuiste handelingen of houdingen: uiteindelijk sta je altijd aan de verkeerde kant. Zoals gebeurde met Joaquin Arambula, lid van de democratische partij van Los Angeles.

via ABC 30

Advertisement
CBS This Morning/YouTube

CBS This Morning/YouTube

De diplomaat, met drie kinderen van respectievelijk 3, 6 en 7 jaar, gaf zijn oudste dochter een flink pak slaag omdat op een avond, terwijl de ouders probeerden te slapen, het meisje aan het spelen was en veel lawaai maakte; daarom wilde Joaquin een voorbeeldige les geven aan zijn dochter door haar op een nogal harde manier te slaan. Helaas nam het meisje de gewelddadige daad niet goed op en de volgende dag vertelde ze alles tegen de leraren op school.

Toen het meisje de volgende ochtend naar de Dailey Elementary Charter School ging, gedroeg ze zich vreemd en nogal boos; de leraren merkten ook op dat het meisje blauwe plekken had en uiteindelijk slaagden ze erin haar de waarheid te laten vertellen: het was haar vader die haar had geslagen.

Advertisement
CBS This Morning/YouTube

CBS This Morning/YouTube

Na deze onthulling stelde de lokale politie eerst vragen aan de familie Arambula, waarna de diplomaat werd beschuldigd van opzettelijke verwonding van een kind, gevolgd door een formele arrestatie. Kort daarna werden alle drie de kinderen bij hun grootouders gebracht, de ouders van Joaquin Arambula.

De vader rechtvaardigde zichzelf door uit te leggen aan ABC 30: "We hebben nachten waarin we uitgeput zijn door het werk en onze kinderen alle aandacht vragen. Die avond was een avond waarop mijn dochter zich niet goed gedroeg. Ouders hebben enkele basisregels nodig om goede ouders te zijn."

CBS This Morning/YouTube

CBS This Morning/YouTube

Arambula wilde echter ook benadrukken dat hij altijd een zorgzame vader is geweest: "Iedereen die ons in de gemeenschap kent en ons heeft meegemaakt, weet dat ik een liefhebbende vader ben. Ik geef veel om mijn dochters en ik ga gewoon door een heel moeilijk proces en ik doe mijn best om een ​​echtgenoot en een vader te zijn die alle ballen in de lucht weet te houden.”

Kort na de arrestatie werd Joaquin Arambula vrijgelaten en niet formeel aangeklaagd. Een verhaal dat ons doet nadenken over de dunne lijn die loopt tussen het werk van ouders tegenover kinderen en fysiek geweld tegen een kind. Hier kunnen we zonder twijfel nog heel lang over doorpraten!

Advertisement