Ze gaat uit eten en ontdekt in het restaurant een schilderij van haar moeder: het was jaren eerder gestolen (+VIDEO)

Janine image
door Janine

13 Januari 2023

Ze gaat uit eten en ontdekt in het restaurant een schilderij van haar moeder: het was jaren eerder gestolen (+VIDEO)
Advertisement

Elke familie heeft zijn wortels en een verleden waarop de hele geschiedenis is gebaseerd, en het is leuk om te weten dat er ook kleine of grote erfstukken zijn die van generatie op generatie worden doorgegeven. Soms zijn dit heel oude voorwerpen, andere moeilijk los te laten gewoonten, in ieder geval en wat de te bewaren schat ook is, het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat het niet in verkeerde handen terechtkomt. Jammer dat dit niet zelden en om verschillende redenen gebeurt.

De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van, die er, geheel onverwachts, in slaagde een van de mooiste dingen die ze ooit bezat, terug te krijgen. Laten we uitzoeken wat het is.

via CBS DFW

Advertisement
 CBSDFW/Youtube Screenshot

CBSDFW/Youtube Screenshot

Het begon allemaal met een etentje met vrienden en een restaurant in Dallas, in de Verenigde Staten. Op een gewone dag ging Katy Ryan, dochter van de hoofdrolspeelster, naar Bowen House voor een praatje tussen kennissen. Terwijl ze dit deed, merkte de vrouw iets vreemds.

"Het was een heel vreemd gevoel - zei de vrouw - het was alsof ik een aanwezigheid uit het verleden of iets dergelijks naast me voelde". In werkelijkheid was er vlakbij niets vreemds, behalve een schilderij. Een schilderij waarop een mooie bruinharige tiener was afgebeeld, en het was precies datgene wat uit het verleden had toegekeken.

Advertisement

We will be closed for a private event today until 10pm. We’re sorry for any inconvenience this may cause, and we look forward to serving you then.

Pubblicato da Bowen House Dallas su Giovedì 8 dicembre 2022

Het model van dat schilderij was haar bejaarde moeder - de toen jonge Betsy Daniels, nu 78 jaar - die toevallig in dat restaurant werd tentoongesteld. Volgens Katy was het schilderij in feite nooit weggegeven, maar gestolen en belandde, we weten niet hoe, in de handen van de restauranteigenaar. Iet heel vreemds dat haar aandacht heeft gewekt. "Hé, maar dat is mijn moeder - zou Ryan hebben uitgeroepen - waarom hangt het aan de muur van dit restaurant?”.

In gesprek met de eigenaar ontdekte de vrouw later dat het was gekocht bij een antiekwinkel waar het vermoedelijk na de diefstal terecht was gekomen.

Na deze fantastische ontdekking besloot Betsy Daniels naar het restaurant te gaan om het familiestuk zelf te zien. Hier wisselde ze een paar woorden met de eigenaar, Daniel Alqassen, die geen moment aarzelde om het object terug te geven.

"Ik wil echter niet dat dit verhaal eindigt - bekende de man - ik wil dat het van klant op klant wordt doorgegeven en dat we ons zo'n bijzonder verhaal herinneren. Ik denk dat we het schilderij op onze onderzetters zullen drukken - vervolgde hij - We vonden het geweldig en willen het verhaal vertellen."

Een nogal bijzonder verhaal dat, we zijn er zeker van, niet zo gemakkelijk zal worden vergeten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de toevalligheden van het leven soms ongelooflijk zijn en dat het niet altijd gemakkelijk te geloven is dat ze echt zijn. Vind je ook niet?

Advertisement