Op 62-jarige leeftijd wordt ze zwanger: ze is in de menopauze en haar man is onvruchtbaar

Janine image
door Janine

04 Maart 2023

Op 62-jarige leeftijd wordt ze zwanger: ze is in de menopauze en haar man is onvruchtbaar
Advertisement

Het verlangen om ouders te worden is een van de sterkste en meest voorkomende, maar we weten heel goed dat het voor vrouwen moeilijker wordt om zwanger te worden als ze eenmaal een bepaalde leeftijd hebben bereikt. Meestal neemt na de leeftijd van 40 jaar de kans op een zwangerschap af en begint de fase van de overgang. Dit is de reden waarom veel vrouwen, als ze een kind willen, er samen met hun partners voor kiezen om deze weg op een jongere leeftijd te bewandelen.

Toch zijn er mensen die, ondanks dat ze "geen tijd meer hadden", toch het onverwachte genoegen hadden om ouder te worden. De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van. Maar laten we je wat beter vertellen over hoe het ging.

via The Sun

Advertisement

Jenny, uit Portland, in Oregon, is een 62-jarige vrouw die het idee om voor de derde keer moeder te worden allang had opgegeven, toen ze van gedachten moest veranderen. Met twee bevallingen achter de rug, kwam de vrouw 16 jaar geleden in de menopauze en was ze ervan overtuigd dat ze nooit meer een kind zou krijgen, maar precies het tegenovergestelde gebeurde.

Haar derde zwangerschap was een ongelooflijke gebeurtenis, niet alleen vanwege de leeftijd van de vrouw en vanwege haar fysieke en reproductieve situatie, maar ook vanwege de 72 jaar van haar man en omdat de man al lang geleden een vasectomie had ondergaan. Rekening houdend met al deze aspecten en dus met de werkelijke onmogelijkheid van conceptie, kon het echtpaar niet anders dan hun kleintje als een echt wonder beschouwen.

De verbazing van de mensen over het geweldige nieuws en het feit dat het zo ongelooflijk is, werd vergezeld door een enorm koor van kritiek. Velen hebben de vrouw ervan beschuldigd onvoorzichtig te zijn geweest, gezien haar leeftijd, en verkeerd te hebben gehandeld om de zwangerschap voort te zetten. "Veel mensen - zei Jenny - complimenteren mijn man, vooral als ze zijn leeftijd kennen en zien hoe goed hij er uit ziet, terwijl ze harder zijn tegen mij".

Advertisement
 downwiththedomans/Instagram

downwiththedomans/Instagram

Aan de andere kant vertelde de vrouw ook hoeveel steun ze heeft gekregen van de vele moeders die net als zij het genoegen hebben gehad om pas moeder te worden na hun veertigste. Het is normaal om te denken dat er, als je eenmaal een bepaalde leeftijd hebt bereikt, meer problemen kunnen ontstaan, maar als er constant medische controles en aandacht zijn, is er niets dat niet tijdig kan worden verholpen.

Gelukkig waren er voor Jenny niet al te veel obstakels en verliep haar zwangerschap, compleet met de typische misselijkheid en eetbuien, heel goed en was de bevalling een bijzondere gebeurtenis voor de hele familie.

Vind jij ook dat ze er verkeerd aan deed om de zwangerschap uit te dragen of dat het de juiste keuze was?

Advertisement