Hun 18-jarige dochter wordt het huis uitgestuurd omdat ze lesbisch is: "Toen ze mij om hulp vroegen, keerde ik hen de rug toe"

Janine image
door Janine

02 Mei 2023

Hun 18-jarige dochter wordt het huis uitgestuurd omdat ze lesbisch is: "Toen ze mij om hulp vroegen, keerde ik hen de rug toe"
Advertisement

Moderniteit en vooruitgang hebben ons de kans gegeven om getuige te zijn van grote veranderingen die elk aspect van iemands leven beïnvloeden. Niet altijd is echter iedereen bereid om ze te accepteren en vooral in de privésfeer is het niet gezegd dat iedereen het over een bepaalde kwestie eens is.

Dit is precies wat er gebeurde met de jonge vrouw waarover we je willen vertellen. Een meisje, een dochter wiens ouders besloten hebben om haar de rug toe te keren na haar bekentenis. Maar we leggen je beter uit hoe het ging.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld door onze hoofdrolspeelster in een post gepubliceerd op Reddit, waarin de jonge vrouw vertelde hoe de relatie met haar ouders eindigde toen ze net 18 was geworden.

"Ik ben 29 jaar oud en ik herinner me perfect toen ik op mijn 18e aan mijn ouders bekende dat ik lesbisch was - begint de vrouw - Ze namen het helemaal niet goed op en zonder er een moment over na te denken, vertelden ze me dat ik 5 minuten had om al mijn spullen te verzamelen en hun huis uit te gaan. Ik probeerde ze duidelijk te maken dat ik niet weg kon en dat ik het niet alleen zou hebben gered - vervolgde ze - maar ze antwoordden dat dat het gevolg van mijn levenskeuze was en dat ik ermee moest dealen”.

Zonder ook maar een stap terug te doen, stuurden deze moeder en vader hun dochter daarom het huis uit en alleen vanwege haar oprechtheid. Na lange tijd bekende de vrouw echter dat ze een waardig leven had gehad: ze slaagde erin op zichzelf te leven, te studeren en ontmoette een mooie vrouw met wie ze een gezin stichtte. Het echtpaar heeft een 2-jarige dochter en woont gelukkig in een huis dat ze samen hebben gekocht, waar ze kunnen wonen dankzij interessante banen.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Rust leek te heersen in het leven van deze jonge vrouw, in ieder geval totdat haar ouders na vele jaren kwamen opdagen. "Ik had al een hele tijd niets meer van ze gehoord en ik weet niet hoe ze aan mijn contacten kwamen - schreef de auteur van de post opnieuw - Mijn moeder stuurde me een bericht dat ze in grote economische moeilijkheden verkeerden en dat ze was gedwongen om het huis te verkopen waar ik ook had gewoond tot ik meerderjarig was. Ze vroeg me om hen te huisvesten en ze alle hulp te geven die ze nodig hadden. Ik deed gewoon alsof ik het bericht nooit had ontvangen om te voorkomen een antwoord te geven”.

Na een paar dagen kreeg de vrouw echter een telefoontje en herkende ze de stem van haar vader. Hij vroeg haar precies dezelfde dingen, maar ze veranderde niet van gedachten en antwoordde dat ze hen niet zou helpen, precies zoals ze 10 jaar eerder haar niet hadden geholpen. De man vatte het niet goed op en stuurde haar berichten waarin hij beweerde dat ze egoïstisch was en zich vreselijk tegen hen gedroeg.

"Ik heb me beperkt tot het sturen van een bericht met de lijst met plaatsen waar ze hulp konden vinden, waarna ik ze heb geblokkeerd en ik wil niets meer van ze horen" - concludeerde ze. Maar deed ze hier goed aan of had ze zich anders kunnen gedragen? Velen hebben een opmerking achtergelaten om haar te steunen en haar te vertellen dat ze het juiste heeft gedaan. Wat denk jij ervan?

Advertisement