Hij verslaat kanker op 3-jarige leeftijd, midden in een pandemie: "Ik ben gelukkig omdat ik genezen ben!"

Janine image
door Janine

12 Juli 2020

Hij verslaat kanker op 3-jarige leeftijd, midden in een pandemie: "Ik ben gelukkig omdat ik genezen ben!"
Advertisement

Hoewel het Coronavirus een ware plaag is geweest dat veel mensen over de hele wereld heeft gemarkeerd en een groot aantal slachtoffers heeft gemaakt, zijn er mensen die “oude” gevechten moesten blijven voeren om te overleven. Dit is wat er gebeurde met de kleine Benjamin, bij wie de diagnose neuroblastoom, een zeldzame kwaadaardige tumor, op 1-jarige leeftijd werd gesteld. Twee lange jaren van behandeling en eindeloos wachten in de ziekenhuisafdelingen volgden, maar uiteindelijk is het de kleine Benjamin gelukt: "Ik ben genezen!" - dit zijn de woorden die hij op 3-jarige leeftijd sprak nadat de artsen hem officieel uit het ziekenhuis hadden ontslagen.

via Infobae

Advertisement

Deze kleine Argentijnse krijger, slechts 3 jaar oud, moest een delicate operatie ondergaan en ook zijn therapie voortzetten ondanks dat de Covid-19-epidemie ook zijn land bereikte. Het zijn 10 lange chemotherapiecycli geweest, maar op 1 mei 2020 kon Benjamin eindelijk afscheid nemen van deze nachtmerrie en een nieuw leven beginnen.

Advertisement

Zijn moeder Marcela Garcia werd achterdochtig toen er een vlekje in het oog van haar 1-jarige baby verscheen. Bij een eerste controle leek het een eenvoudig hematoom te zijn, maar de vrouw was absoluut niet overtuigd van die diagnose en liet deze controleren door een andere arts. Na een tomografie stelden de artsen dat hij een neuroblastoom in het oog had en begonnen onmiddellijk met chemotherapie. De narigheid hield daar echter niet op: Benjamin had namelijk altijd een gezwollen buik en na verschillende onderzoeken ontdekten de artsen dat hij een neuroblastoom in de buik had.

Na een oogoperatie en een beenmergtransplantatie begon de kleine Benjamin weer op krachten te komen, totdat het grote nieuws op 1 mei 2020 kwam: Benjamin was genezen! Een nachtmerrie die lang heeft geduurd, maar die gelukkig op de beste manier is afgelopen.

We wensen Benjamin een lang en gelukkig leven toe!

Advertisement