Ze kan haar handen en benen niet gebruiken, maar deze vrouw helpt haar 105-jarige moeder elke dag

Janine image
door Janine

11 Juli 2020

Ze kan haar handen en benen niet gebruiken, maar deze vrouw helpt haar 105-jarige moeder elke dag
Advertisement

De liefde tussen een moeder en een dochter is onmogelijk te verbreken, zelfs niet als de tijden hard worden en het leven te moeilijk wordt om onder ogen te zien. Cai Dongfang, een 75-jarige Chinese vrouw, en haar 105-jarige moeder weten dit heel goed. Ondanks de vele motorische problemen waarmee ze wordt geconfronteerd, probeert Cai dag en nacht voor haar bejaarde moeder te zorgen. De 75-jarige vrouw heeft haar handen en benen verloren.

via People.cn

Advertisement
People. cn

People. cn

Cai Dongfang is 75 jaar oud en woont met haar bejaarde moeder in de provincie Meishan in China; op haar 10e kreeg Cai een ziekte die haar handen en voeten vulde met etter en de enige oplossing was om ze allebei op jonge leeftijd te amputeren; ondanks deze vreselijke tegenslag leerde Cai toch op haar knieën te lopen, om vervolgens speciale orthopedische schoenen te dragen, die om de drie of vier maanden moesten worden vervangen.

Advertisement
People.cn

People.cn

Ondanks het feit dat haar vader twee jaar na Cai's ziekte stierf, en zijn vrouw achterliet met drie dochters om op te groeien, was het Cai, de oudste dochter, die van school af ging om voor haar moeder te zorgen en voor haar jongere zussen en het levensonderhoud zorgde. Om vooruit te komen, vond Cai eerst een baan bij een openbaar bestuur in de stad, daarna verkocht ze schoenen, beheerde ze een molen en werkte ze op het land.

Sinds 2004 is Cai's moeder echter ziek geworden en nu accepteert de oudste dochter geen ander werk meer; zij is het die ijverig dag en nacht voor haar bejaarde moeder zorgt, ondanks de ernstige motorische handicap.

People.cn

People.cn

Ondanks alles hebben Cai en haar moeder verschillende speciale voordelen en sociale zekerheid, waardoor ze ondanks de moeilijkheden en precaire omstandigheden kunnen overleven. Cai's enige zorg is het ouder worden van haar moeder en het veelvuldige verlies van haar temperament; dezelfde oudste dochter wilde het leven van haar jongere zussen niet verstoren, omdat ze allebei getrouwd zijn en geen tijd zouden hebben om voor haar te zorgen...

Om deze reden heeft Cai al die jaren besloten single te blijven en haar laatste levensjaren aan haar moeder op te dragen.

People.cn

People.cn

Het lijdt geen twijfel dat deze 75-jarige vrouw een levende demonstratie is van kracht en wil, en ons het geweldige voorbeeld geeft dat wanneer je iets wilt, je het kunt. Ondanks haar handicap, worstelde ze met haar familie om door te gaan en klaagde ze nooit.

People.cn

People.cn

Een echt voorbeeld van doorzettingsvermogen en innerlijke kracht dat alleen maar toegejuicht mag worden. Kom op, mevrouw Cai!

Advertisement