Man barst in tranen uit als hij ontdekt wie zijn leven heeft gered

Janine image
door Janine

28 Juni 2023

Man barst in tranen uit als hij ontdekt wie zijn leven heeft gered
Advertisement

Iets willen doen voor de mensen om wie we in het bijzonder geven, op alle mogelijke manieren proberen hen een handje te helpen en, indien mogelijk, hun lijden te verlichten, is iets dat ons ons hele leven steunt. We weten hoeveel ouders bijvoorbeeld voor hun kinderen doen en we hopen altijd dat het tegenovergestelde ook kan gebeuren, maar vanzelfsprekend is het allerminst.

Dat kinderen dol zijn op hun mama's en papa's is vaak vanzelfsprekend, maar wat zouden ze voor hen kunnen opgeven? Het meisje in het middelpunt van dit verhaal heeft bewezen dat je echt een verschil kunt maken voor iemand van wie je houdt, door zijn leven compleet te veranderen. We vertellen je wat meer over haar.

via Daily Mail

Advertisement
Gofundme

Gofundme

Delayne Ivanowski is een jonge vrouw uit Kirkwood, Missouri, Verenigde Staten die het hele web in deed ontroeren door een prachtig gebaar dat ze naar haar vader maakte. De man, John, ontdekte dat hij leed aan immunoglobuline A deficiëntie, een ziekte waardoor zijn nieren niet goed konden functioneren. Om deze reden moest de man enkele uren per dag dialyseren, wachtend op een transplantatie.

Dit had uiteraard een impact op zijn hele familie, inclusief Delayne, die haar vader een voorstel deed. Ze zou hebben laten onderzoeken of zij zijn donor kon zijn, maar haar vader weigerde categorisch.

"Hij moest elke twee dagen dialyseren - zei het meisje - het was geen leven meer, maar hij wilde er niets van horen. Hij was ervan overtuigd dat ik te jong was en dat ik geen operatie had moeten ondergaan. Hij vertelde me dat ik veel tijd beschikbaar had om te leven en dat ik me goed moest voelen, terwijl zijn tijd beperkt was en hij niet wilde dat ik zijn donor zou zijn”.

Advertisement

Brian King

Pubblicato da Delayne Ivanowski su Sabato 4 gennaio 2020

Onze protagonist, die als verpleegster werkte, wist echter hoe belangrijk het was om in te grijpen, besloot in het geheim te handelen. Ze nam contact op met haar meerdere in het ziekenhuis, deed alle nodige controles en toen ze er zeker van was dat ze zonder problemen kon doneren, gaf hij toestemming om verder te gaan. Acht maanden na de weigering van haar vader, kreeg de man te horen dat de nier was gearriveerd, die hij zo nodig had.

Dus onderging hij de operatie en kreeg hij zijn tweede kans. Pas daarna kwam zijn dochter naar hem toe en onthulde alles aan hem. Delayne liep in een ziekenhuishemd de kamer van haar vader binnen en toen begreep hij alles. Hij barstte letterlijk in tranen uit en had geen woorden om zijn kleine meisje te bedanken voor wat ze had gedaan. Het tedere moment werd vereeuwigd in een video die het web rondging en emotie en bewondering opwekte.

Berichten van complimenten en steun zijn binnengekomen richting het meisje en haar vader, maar niet alleen. Via haar sociale kanalen maakte Delayne het verhaal bekend en vroeg ze al haar volgers om elk een dollar te doneren om haar te helpen met de medische kosten. Maar de mensen hebben veel meer gedaan: er zijn veel donaties gedaan en de inzamelingsactie is nog verder uitgebreid met de oprichting van een GoFundMe-pagina.

Een verhaal met gelukkig een happy end waarin altruïsme en liefde hebben laten zien dat negativiteit beheerst kan worden: je moet het gewoon willen.

Advertisement