Ze is nog maar 9 dagen oud als ze wordt achtergelaten voor een winkel: 23 jaar later krijgt ze een excuusbrief

Janine image
door Janine

21 Maart 2023

Ze is nog maar 9 dagen oud als ze wordt achtergelaten voor een winkel: 23 jaar later krijgt ze een excuusbrief
Advertisement

Vaak is er een neiging om sommige gebeurtenissen te snel te beoordelen, zonder de nieuwsgierigheid te hebben om erachter te komen wat iemand ertoe brengt een moeilijke beslissing te nemen, waardoor hem de mogelijkheid wordt ontzegd om vergeving te ontvangen in geval van een fout. Gelukkig hebben sommige mensen echter de mentale veerkracht om de redenen voor sommige acties volledig te begrijpen en een tweede kans te bieden, indien verdiend.

Dit is het geval van Zoe Halbeisen, een 23-jarige jonge vrouw die, toen ze slechts negen dagen oud was, door haar ouders in de steek werd gelaten op de buitentrap van een warenhuis in de stad Changzhou, in China.

via Amomama

Advertisement

De winkelmedewerkers vonden haar in een paar dekens gewikkeld en vertrouwden haar toe aan een weeshuis en het verhaal werd overgenomen in enkele lokale kranten, die niet al te veel scrupules hadden om een ​​overhaast oordeel te vellen, waarin stond dat de ouders dat kleintje niet wilden. Zoe groeide dan ook op met dit geloof. Op driejarige leeftijd werd ze geadopteerd door een Amerikaans stel: Valli en Stephen Halbeisen uit Charlotte, in Michigan. Toen het gezin het verhaal van de baby uit de kranten hoorde, dacht het gezin niet meer aan Zoe's biologische ouders.

Het kleine meisje groeide gelukkig op, ook al voelde ze soms de behoefte om haar afkomst beter te leren kennen. Na 23 jaar vanaf de dag dat ze in de steek werd gelaten, ontving Zoe een brief van haar biologische ouders, die de echte reden voor haar trieste verlating onthulden. In werkelijkheid waren ze niet van plan haar op te geven, maar ze hadden al een dochter en de geboorte van Zoe was in strijd met de vorige regeringsregel die één kind per gezin vereiste.

De straf voor deze overtreding was een zeer hoge boete, en omdat ze die niet konden betalen, liet ze haar achter voor een beter leven. Ze hadden er echter meteen spijt van. Toen ze erin slaagden haar op te sporen, was het al te laat: het weeshuis weigerde Zoe terug te geven en niemand in het instituut heeft ooit de waarheid aan haar onthuld. Na haar adoptie gaven haar ouders niet op en bleven haar zoeken, totdat ze uiteindelijk haar adres vonden en haar de brief stuurden met een verontschuldiging en alle uitleg waar ze recht op had.

Advertisement

Wouldn't be here without them. PC: Payton Halbeisen

Pubblicato da Zoë Halbeisen su Lunedì 14 maggio 2018

Enthousiast om haar roots te hebben gevonden, organiseerde Zoe snel een videogesprek om haar biologische ouders te ontmoeten en hoorde ze dat ze twee biologische zussen heeft, een oudere en een jongere. Zoe's adoptieouders en haar vriend overtuigden haar om naar China te gaan om haar oorspronkelijke familie persoonlijk te ontmoeten, dus organiseerde de jonge vrouw de reis: "Alle stukjes kwamen op de juiste manier samen", vertelde ze.

Daar aangekomen ging Zoe naar het warenhuis waar ze door medewerkers werd gevonden. In het gebouw is nu een hotel, maar de jonge vrouw werd begroet door ongeveer 20 werknemers die die dag in de winkel werkten: "Er waren meer dan 20 mensen. Er hing een elektrisch bord op het hotel met de tekst: 'Welkom thuis Zoe', en zelfs in het Engels", vertelde ze. De ontmoeting met haar biologische ouders en haar zussen was erg emotioneel en het jonge meisje kreeg meteen een band met al haar familieleden.

Een verhaal met een gelukkig einde dat ons leert hoe belangrijk het is om niet meteen te oordelen over anderen. Voordat we dit doen, moeten we altijd de redenen voor elke actie proberen te begrijpen alvorens onze conclusies te trekken.

Advertisement