Een vader schrijft een brief aan zijn overleden zoon: zijn woorden zijn hartverscheurend maar het lezen waard

Janine image
door Janine

03 Juli 2023

Een vader schrijft een brief aan zijn overleden zoon: zijn woorden zijn hartverscheurend maar het lezen waard
Advertisement

Onze dierbaren zijn het belangrijkste op de wereld, wat er ook gebeurt: we richten ons vaak alleen op de toekomst en het financiële welzijn, waarbij we vergeten dat echte voldoening ligt in het hebben van een liefdevol en hecht gezin.

We zouden onze tijd moeten besteden aan het maken van herinneringen met de mensen van wie we houden, wetende dat het misschien de laatste keer is dat we het doen. Een man die elke dag hard werkte om de beste levensstandaard voor zijn gezin te verzekeren, kwam er op een verschrikkelijke manier achter.

via Upsocl

LinkedIn - J.R. Storment

LinkedIn - J.R. Storment

JR Storment, oprichter van een technologiebedrijf, kreeg een telefoontje met het droevige nieuws dat zijn zoon Wiley in zijn slaap was overleden als gevolg van complicaties die verband houden met een milde vorm van kinderepilepsie. Op het moment van de oproep bevond Storment zich in een conferentie met 12 andere mensen. Kort daarvoor had hij met collega's gesproken over hoe graag hij een vakantie wilde plannen sinds de geboorte van Wiley en zijn tweelingbroer. Nu denkt hij aan die acht "verspilde" jaren.

Na het het bericht te hebben ontvangen, verliet JR onmiddellijk zijn kantoor en ging naar huis. Hij moest twee en een half uur wachten om afscheid te kunnen nemen van zijn zoon, omdat de lijkschouwer routinecontroles moest uitvoeren voordat het lichaam werd vrijgegeven. "We waren daar ongeveer 30 minuten met hem en streelden zijn haar, voordat ze met een brancard kwamen om hem weg te brengen. Ik hield zijn hand en zijn voorhoofd door de zak heen terwijl ze hem de oprit op droegen", vertelde hij.

De vader besloot zijn ervaring te delen in een open brief op LinkedIn, waarin hij alle ouders advies geeft: "Mijn advies is om je kinderen te omhelzen, meer tijd met ze door te brengen en niet tot laat in de avond te werken: "Ik kan me voorstellen dat velen van jullie de hele dag door vergaderingen hebben met collega's, maar hebben jullie ook regelmatig tijd ingepland voor je kinderen? Als we één les kunnen leren uit dit trieste verhaal, dan is het om anderen, en mezelf, eraan te herinneren om niet uit het oog te verliezen wat er echt toe doet."

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Terwijl ik dit bericht zat te schrijven, kwam mijn zoon, Oliver, om mijn aandacht vragen. In plaats van het gebruikelijke 'nee' te zeggen, stopte ik met schrijven en vroeg of ik met hem mocht spelen. Hij was blij verrast door mijn antwoord en we maakten contact op een manier die ik eerder zou hebben gemist. De kleine dingen doen er toe. Het positieve van deze tragedie is de verbetering van de relatie die ik met hem heb," vervolgde hij.

"Het leven is kort en we moeten het niet verspillen aan werk alleen. We weten nooit of we morgen wakker worden of hoe lang we nog te leven hebben. Houd altijd in gedachten dat je kinderen het belangrijkste op de wereld zijn en ze zouden altijd jouw prioriteit moeten zijn. Creëer prachtige herinneringen met hen die voor altijd zullen blijven. Ga nooit slapen zonder ze te vertellen hoeveel je van ze houdt”, concludeerde de vader.

De tragische ervaring heeft JR en zijn vrouw echter een sterkere band gegeven met hun overgebleven zoon en een groter gevoel van quality time met het gezin: waardevolle lessen die nooit mogen worden onderschat.

Advertisement