Ze willen de oude hond afmaken omdat ze haar zat zijn: de dierenarts weigert en neemt haar mee naar een opvangcentrum

Janine image
door Janine

15 Juli 2020

Ze willen de oude hond afmaken omdat ze haar zat zijn: de dierenarts weigert en neemt haar mee naar een opvangcentrum
Advertisement

De uitdrukking "de hond is de beste vriend van de mens" geldt helaas niet altijd in beide richtingen. De episode van vandaag gaat hierover. Vaak wordt in feite de onvoorwaardelijke genegenheid van viervoetige vrienden niet met dezelfde dankbaarheid beloond. Het kan voorkomen dat een dier dat zich volledig aan de eigenaar heeft gewijd, simpelweg wordt weggedaan als een gebruikt of kapot voorwerp. Gelukkig zijn er mensen die de waarde ervan kennen en, als een verzamelaar, deze onbetaalbare schatten bewaren.

via I Love My Dog So Much

Advertisement
Old Dog Home

Old Dog Home

In Atlanta, in de Verenigde Staten, wendde een familie zich tot een dierenarts om hun hond te laten afmaken. Deze extreme beslissing gaat meestal gepaard met herhaalde aanvallen van agressie en de vastgestelde gevaarlijkheid van het dier. Deze keer waren de eigenaren de hond echter gewoon “zat”, en ze wilden er vanaf.

De betreffende arts heeft er echter voor gekozen om niet in te gaan op het verzoek en een andere weg te kiezen. Na een aantal telefoontjes nam hij contact op met Melissa, de verantwoordelijke van het centrum Old Dog Home. De faciliteit bevindt zich in Conyers, in Georgia, en is een opvangcentrum voor honden ouder dan 7 jaar.

Het is een soort vereniging van de derde leeftijd voor dakloze of verlaten dieren. Hier blijven de dieren de tijd die nodig is om een ​​nieuw huis te vinden en vreedzaam de laatste levensfase te leven.

Advertisement
Old Dog Home

Old Dog Home

Het centrum was vol. Maar toen Melissa dat hartverscheurende verhaal hoorde, was ze zo ontroerd dat ze toch een andere gast wilde verwelkomen.

De hond, later Holly genoemd, was tussen de 10 en 12 jaar oud. Haar toestand was redelijk goed, maar ze leek erg verward en had waarschijnlijk een lichte infectie. Dit zou haar ietwat vreemde gedrag hebben verklaard. Melissa nam haar mee, gaf haar de nodige zorg en overlaadde haar met knuffels. Het duurde even, maar uiteindelijk voelde Holly zich kalm en veilig. Als ze volledig genezen is, kan ze geadopteerd worden, en dit keer door iemand die voor altijd van haar zal houden!

Advertisement