Een jongen overlijdt nadat hij dagenlang voor de tv heeft gegamed: zijn vader waarschuwt leeftijdsgenoten

Janine image
door Janine

13 Juli 2020

Een jongen overlijdt nadat hij dagenlang voor de tv heeft gegamed: zijn vader waarschuwt leeftijdsgenoten
Advertisement

Een vader zou nooit getuige mogen zijn van de dood van een zoon, maar het leven is soms echt verschrikkelijk hard en ironisch, ook al valt er niets te lachen. Stanley Greening, een man uit Bedfordshire in Groot-Brittannië, verloor plotseling zijn 24-jarige zoon tijdens de lange periode van lockdown, en niet vanwege het Coronavirus, maar doordat hij te veel tijd besteedde aan het spelen van videogames. Een schrijnende toestand die door de media nooit de nodige aandacht heeft gekregen.

via Metro UK

Advertisement

My dear friends and acquaintances. I know most of you already know. On 3rd June something so awful happened, the worst...

Pubblicato da Stanley Greening su Martedì 23 giugno 2020

Louis O'Neill stierf op 24-jarige leeftijd als gevolg van een aandoening die bekend staat als diepe veneuze trombose, maar zonder reeds bestaande pathologieën bij de jongen, die in uitstekende gezondheid verkeerde en van de een op de andere dag geen werk meer had, opgesloten in huis vanwege de lockdown en zo zijn toevlucht zocht in videogames om niet verder in een depressie te vervallen.

Een Facebook-bericht van zijn vader Stanley vertelde het volgende: "Op 3 juni gebeurde er zo iets vreselijks, het ergste dat je je kunt voorstellen voor een jonge man en het ergste wat je je kunt voorstellen voor een ouder. Mijn zoon, mijn liefste jongen, Louis, hij is er niet meer. Niet vanwege het verschrikkelijke virus, maar hierdoor.”

Advertisement

"Gevangen in een virtuele wereld, is hij minder actief geworden. De uren gaan snel voorbij als je wordt geabsorbeerd door een scherm, ik heb het talloze keren zelf gedaan. Maar niemand, en dan bedoel ik ook echt niemand, had nooit in een miljoen jaar gedacht aan een bloedstolsel bij mijn zoon. En precies dat heeft mijn zoon van me weggenomen en ik ben samen met hem gestorven.”

Diepe veneuze trombose is een ernstige aandoening die optreedt wanneer zich een bloedstolsel vormt in een diepe ader in het lichaam. Bloedstolsels van dit type vormen zich over het algemeen in de dij of het onderste deel van het lichaam, hoewel ze zich ook op andere gebieden kunnen ontwikkelen, zoals nek, schouders of arm, in het algemeen bij situaties van fysieke inactiviteit.

Een tragische gebeurtenis waar de vader van Louis geen vrede mee kan hebben, gebroken door een verlies dat niemand zich ooit had kunnen voorstellen en wat echt moeilijk is om te aanvaarden!

Advertisement