Een kind dat tegen kanker vecht, heeft het Coronavirus verslagen: hij had weinig hoop om te overleven

Janine image
door Janine

30 Juli 2020

Een kind dat tegen kanker vecht, heeft het Coronavirus verslagen: hij had weinig hoop om te overleven
Advertisement

Kinderen, zelfs de jongste, kunnen ons veel leren. Hoewel het waar is dat het aan ons volwassenen is om ze op de beste manier te onderwijzen, is het net zo goed waar dat ze ons, vaak onverwachts, sprakeloos achterlaten, wat aantoont dat ze de belangrijke waarden hebben begrepen en dat ze hebben gestreden met buitengewone moed en kracht.

Net als de kleine Santiago, een 9-jarige Mexicaanse jongen die niet veel geluk had in zijn leven. Helaas heeft hij een zwakke gezondheid door een tumor, waarvoor hij al enige tijd werd behandeld in een instelling in de stad Tlaxcala. Alsof dat nog niet genoeg was, kwam daar het Coronavirus bij, waardoor de jongen nog meer risico liep. De hoop op overleven was voor hem zeer minimaal, maar het lot had iets wonderbaarlijks en onverwachts in petto.

via El Sol de Tlaxcala

Advertisement
SN Tlaxcala/Twitter

SN Tlaxcala/Twitter

5%: dit waren de overlevingskansen die de dokters aan de kleine Santiago hadden gegeven. Van zijn kant besloot de jongen echter dat hij moest vechten en dat het verschrikkelijke virus dat de hele wereld teistert, een vijand zou zijn om uit alle macht tegen te strijden.

Dus gedroeg hij zich als een echte krijger en, na een lange ziekenhuisopname die dagen duurde, reageerde hij tegen alle verwachtingen in gunstig op de medische behandeling en slaagde erin om zelfstandig weer te ademen, en werd vervolgens ontslagen uit het ziekenhuis. Gelukkig is de structuur die hem in behandeling nam dezelfde als die waar Santiago zijn behandelingen tegen kanker uitvoert: de artsen waren zich dus al volledig bewust van zijn situatie en konden hem zo goed mogelijk helpen.

Advertisement
El Sol de Tlaxcala

El Sol de Tlaxcala

De genezing en de wil van dit kind om te leven hebben een belangrijke rol gespeeld bij de genezing, die veel mensen die zowel een tumor als het virus bestrijden hoop en positiviteit heeft gegeven. Een lang applaus van de medische staf begroette en moedigde de kleine Santi - zoals hij liefkozend wordt genoemd - aan toen hij eindelijk het ziekenhuis verliet. Nu wacht hem een ​​beenmergtransplantatie en we zijn er zeker van dat hij het zonder specifieke problemen zal redden. Gefeliciteerd, kleine krijger, blijf vechten!

Larepublica.pe

Larepublica.pe

Advertisement