Een kind dat tegen kanker vecht, heeft het Coronavirus verslagen: hij had weinig hoop om te overleven - BekijkDezeVideo.nl
x
Een kind dat tegen kanker vecht, heeft…
Deze zorgzame hond voedt zijn favoriete knuffeldier alsof hij van vlees en bloed is Een groep motorrijders met een hart van goud geeft meer dan 200 fietsen aan kinderen in moeilijkheden

Een kind dat tegen kanker vecht, heeft het Coronavirus verslagen: hij had weinig hoop om te overleven

30 Juli 2020 • Door Janine
1.474
Advertisement

Kinderen, zelfs de jongste, kunnen ons veel leren. Hoewel het waar is dat het aan ons volwassenen is om ze op de beste manier te onderwijzen, is het net zo goed waar dat ze ons, vaak onverwachts, sprakeloos achterlaten, wat aantoont dat ze de belangrijke waarden hebben begrepen en dat ze hebben gestreden met buitengewone moed en kracht.

Net als de kleine Santiago, een 9-jarige Mexicaanse jongen die niet veel geluk had in zijn leven. Helaas heeft hij een zwakke gezondheid door een tumor, waarvoor hij al enige tijd werd behandeld in een instelling in de stad Tlaxcala. Alsof dat nog niet genoeg was, kwam daar het Coronavirus bij, waardoor de jongen nog meer risico liep. De hoop op overleven was voor hem zeer minimaal, maar het lot had iets wonderbaarlijks en onverwachts in petto.


5%: dit waren de overlevingskansen die de dokters aan de kleine Santiago hadden gegeven. Van zijn kant besloot de jongen echter dat hij moest vechten en dat het verschrikkelijke virus dat de hele wereld teistert, een vijand zou zijn om uit alle macht tegen te strijden.

Dus gedroeg hij zich als een echte krijger en, na een lange ziekenhuisopname die dagen duurde, reageerde hij tegen alle verwachtingen in gunstig op de medische behandeling en slaagde erin om zelfstandig weer te ademen, en werd vervolgens ontslagen uit het ziekenhuis. Gelukkig is de structuur die hem in behandeling nam dezelfde als die waar Santiago zijn behandelingen tegen kanker uitvoert: de artsen waren zich dus al volledig bewust van zijn situatie en konden hem zo goed mogelijk helpen.

De genezing en de wil van dit kind om te leven hebben een belangrijke rol gespeeld bij de genezing, die veel mensen die zowel een tumor als het virus bestrijden hoop en positiviteit heeft gegeven. Een lang applaus van de medische staf begroette en moedigde de kleine Santi - zoals hij liefkozend wordt genoemd - aan toen hij eindelijk het ziekenhuis verliet. Nu wacht hem een ​​beenmergtransplantatie en we zijn er zeker van dat hij het zonder specifieke problemen zal redden. Gefeliciteerd, kleine krijger, blijf vechten!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt