Een vrouw ontdekt dat ze zwanger is van een drieling: een zwangerschap die eens op de 200 miljoen voorkomt

Janine image
door Janine

22 Juli 2020

Een vrouw ontdekt dat ze zwanger is van een drieling: een zwangerschap die eens op de 200 miljoen voorkomt
Advertisement

Tweelingen zijn altijd het onderwerp geweest van wetenschappelijke en psychologische studies. Vanuit sociaal oogpunt trekken ze onvermijdelijk de aandacht en nieuwsgierigheid. Wanneer je twee identieke kinderen ziet, bekijk je ze vanzelf als betoverd.

Een natuurlijke verwekking, dat wil zeggen zonder de hulp van hormonale therapieën, is op zichzelf al vrij zeldzaam. Als er meer dan twee kinderen zijn, komen statistieken en geluk echt in het spel. Dit is het geval bij een echtpaar dat in Argentinië woont.

via La Voz

Advertisement
Telenueve/Youtube

Telenueve/Youtube

Het gaat om Vanina Catalá Ortmann en Leonel Chainski, beiden 35 jaar oud, woonachtig in San José in Lomas de Zamora, in de provincie Buenos Aires. Hij is scheikundeleraar, zij is biologielerares. Ze zijn al 15 jaar samen, waarvan ze de laatste 5 jaar samenwonen.

Tussen eind 2019 en begin 2020 waren de twee op reis in Europa. Het doel was om de plaatsen van herkomst van hun respectievelijke grootouders te bezoeken. Leonel is in feite van Duitse afkomst, terwijl Vanina van Poolse origine is.

Advertisement
Telenueve/YouTube

Telenueve/YouTube

Op 28 januari begon Vanina misselijk en vermoeid te worden. Ze was enkele dagen over tijd, dus overwoog ze om een ​​zwangerschapstest te doen, die positief bleek te zijn. De tour zou ongeveer twee maanden duren, maar voor de zekerheid keerde het paar eerder terug.

Op 15 februari landden ze op de luchthaven van Ezeira. Ze hadden al een afspraak met gynaecoloog María Inés Visco, specialist in prenatale diagnose.

Telenueve/YouTube

Telenueve/YouTube

Tijdens de echo zag de arts iets dat haar tijdens haar hele carrière nooit eerder was overkomen. Vanina verwachtte een drieling. Dit type zwangerschap, triamniotic monochorionic triplets genoemd, is zo zeldzaam dat het 1 op de 200 miljoen voorkomt.

De kinderen, of liever  gezegd de ”meisjes", hebben hetzelfde genetische erfgoed, dezelfde bloedgroep en fysieke kenmerken. Vanina en Leonel waren op zijn zachtst gezegd geschokt. Het verwachten van een kind is op zich al geweldig nieuws, maar drie tegelijk maken het enorm.

Telenueve/Youtube

Telenueve/Youtube

Ondanks de moeilijkheden waarmee ze werden geconfronteerd, wisten de twee nieuwe ouders dat ze niet alleen zouden zijn. Hun familie zou hen steunen en helpen, en dus, niet zonder een beetje ongerustheid, konden ze eindelijk gaan genieten.

Julieta, Victoria en Delfina: zo wordt de drieling genoemd. Kinderen zouden een zegen van God zijn, maar soms loopt het wat uit de hand!

Advertisement