Grootmoeders zijn belangrijke mensen: ze kunnen je zelfs op de meest verdrietige momenten laten glimlachen

Janine image
door Janine

17 Juli 2020

Grootmoeders zijn belangrijke mensen: ze kunnen je zelfs op de meest verdrietige momenten laten glimlachen
Advertisement

Voor degenen die een geweldige grootmoeder hebben gehad of voor degenen die haar nog steeds hebben, deze woorden zijn aan haar opgedragen. Oma is die persoon die ons, soms zelfs meer dan een moeder, geboren zag worden en ons zag opgroeien. Toen we de eerste voorzichtige stappen in de wereld om ons heen maakten, stond ze altijd naast mamma, trots op onze eerste mijlpalen. En als onze ouders er niet waren, was zij er altijd voor ons, zorgde ze voor ons en leerde ze ons te leven.

via Psychology Today

Advertisement
Pxfuel

Pxfuel

Lieve oma, ik wil dat je weet dat ik nooit zal vergeten wanneer ik bij je thuis kwam, wanneer ik langzaam met jou de dingen van het leven leerde, de blijdschap van het samen eten, hand in hand wandelen, een middag in het park, hele zomers in jouw aanwezigheid tijdens de warme dagen.

Destijds merkte ik het niet, maar je leerde me te leven, groeien, om een ​​beter persoon te zijn; ik herinner me nog steeds je mooie woorden: "Huil maar. Maar straks moet je lachen. Tranen verlicht door een glimlach zijn magisch. Ze veranderen in kracht en wijsheid."

Advertisement
Needpix

Needpix

Omdat het dankzij jou is, lieve oma, dat ik heb geleerd dat met elke traan, met elke teleurstelling, met elk verdriet in het leven, de zon, de vreugde, het geluk komt; voor jou bestaat je erbij neerleggen niet, maar een diep begrip van wat het betekent om fatsoenlijk en waardig te leven. Er is een beloning voor alles, een gevolg, elke goede of slechte actie heeft een consequentie.

Voor jou oma, was er geen ruimte voor negativiteit, boosaardigheid, wraak en wrok: de enorme ervaring die je door de jaren heen hebt opgedaan, heeft ervoor gezorgd dat al je wijsheid in mij stroomt. En het is ook dankzij de tijd die ik met jou heb doorgebracht dat ik nu ben geworden wie ik ben. Een beter mens.

Bedankt voor alles, lieve oma!

Advertisement