5 minder bekende toepassingen van rijstwater: de effectieve en natuurlijke remedie voor het welzijn van de huid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 minder bekende toepassingen van rijstwater:…
Een meisje ziet dat de buurman haar Een vrouw sluit haar hond op in de auto bij 45°C: een politieagent nodigt haar uit om in de auto te gaan zitten om te voelen hoe warm het is

5 minder bekende toepassingen van rijstwater: de effectieve en natuurlijke remedie voor het welzijn van de huid

Door Janine
2.799
Advertisement

Op TV, in kranten en op internet wemelt het van de afbeeldingen en commercials voor producten die gezondheid en schoonheid beloven. Vooral vrouwen hebben altijd naar manieren gezocht om de tekenen van veroudering te elimineren en de jeugd zoveel mogelijk te verlengen. Vaak is het niet nodig om gebruik te maken van dure crèmes en lotions, maar moet je gewoon de hulpbronnen van de natuur gebruiken. Een daarvan is het kookwater van rijst. In het Oosten is dit effectieve systeem geen mysterie maar een eeuwenoude traditie.

Hier zijn enkele weinig bekende toepassingen:

1. Het kan de huid lichter maken: er zijn geen echte studies die deze bewering ondersteunen, maar verschillende producten op de markt bevatten dit actieve ingrediënt. Er is sprake van zeep en tonics die worden gebruikt om de pigmenten te verdunnen.

2. Het herstelt de schade door blootstelling aan de zon: in dit geval moet gefermenteerd rijstwater of rijstwijn worden gebruikt. Het effect is een toename van collageen, wat rimpels voorkomt en de huid elastischer maakt. Een onderzoek uit 2013 bevestigde de anti-verouderingseigenschappen van de stof.

3. Het verzacht de droge huid: Veel producten voor persoonlijke verzorging bevatten natriumlaurylsulfaat (SLS) dat de huid op de lange termijn kan irriteren. Het aanbrengen van rijstwater kan nuttig zijn om brandende ontstekingen te verzachten en te kalmeren.

foto: pikrepo

4. Het beschermt gestrest haar: verschillende kleurstoffen en behandelingen kunnen behoorlijk traumatisch zijn voor het haar. Rijstwater verspreidt dankzij de inositol een laagje op het haar en beschermt deze tegen agressieve stoffen.

5. In kleine doses bevordert het de spijsvertering: Het innemen van kleine hoeveelheden rijstwater kan gunstig zijn voor maag en darmen. Het is echter algemeen bewezen dat te veel consumeren juist behoorlijk ernstige schade kan veroorzaken vanwege de mogelijke aanwezigheid van arseen. In feite leiden hoge concentraties van het gif tot hart- en vaatziekten, diabetes en tumoren.

Advertisement

Hoe rijstwater te gebruiken om gezicht en haar te wassen:

Bereidingswijze: Breng het water met de rijst aan de kook, filter alles en bewaar het een week in de koelkast. Het preparaat moet voor gebruik worden verdund. Een ander soortgelijk proces is fermentatie. Na het filteren van het water moet het echter twee dagen op kamertemperatuur worden bewaard en daarna in de koelkast.

Door vloeibare Castille zeep en favoriete geuren toe te voegen, kun je een uitstekende shampoo maken. Door zeezout als additief te gebruiken, samen met etherische olie van citrusvruchten, kun je een effectieve natuurlijke exfoliant creëren.

De informatie in het artikel heeft een puur informatieve functie. Voordat je een behandeling ondergaat, dien je contact op te nemen met je arts. Ook natuurlijke remedies kunnen ongemak veroorzaken bij mensen die onbewust vatbaar of allergisch zijn.

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt