Haar vriend verlaat haar vanwege haar uiterlijk, ze verliest 80 kg en verandert haar leven totaal - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Haar vriend verlaat haar vanwege haar…
14 foto's vol positiviteit waarmee je de dag met een glimlach begint Een leuk visueel spel: enkele van deze paarden zijn anders, maar weinigen kunnen ze meteen vinden

Haar vriend verlaat haar vanwege haar uiterlijk, ze verliest 80 kg en verandert haar leven totaal

Door Janine
24.783
Advertisement

Ze zeggen dat schoonheid van binnen zit, en dat zou het ook altijd moeten zijn. Dit betekent echter niet dat men niet aan zichzelf mag of kan werken om zijn fysieke uiterlijk te verbeteren. Eén ding is om jezelf te accepteren, een tweede is jezelf erbij neerleggen. Al het mogelijke doen om de ideale dimensie te bereiken, is een daad van liefde en moed. Het gaat niet om ijdelheid, maar eerder om respect en zelfrespect. Hier is het verhaal van iemand die erin slaagde zichzelf te vinden nadat ze zichzelf kwijt was.

via: The Sun

Alida Dreyer heeft vanaf haar dertiende altijd te kampen gehad met overgewicht. Op die leeftijd werd bij haar de diagnose polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) gesteld. In de meeste gevallen bevordert deze aandoening de toename van de lichaamsmassa. Ondanks dat ze genetisch benadeeld was, gaf de vrouw toe dat haar echte probleem een eetverslaving was. Als kind had ze moeilijke relaties met familie en vrienden, en werd vaak gepest. Eten was voor haar de enige vorm van controle. In de praktijk was het een soort omgekeerde anorexia.

Voeding was iets wat haar voldoening gaf, dus misbruikte ze het zonder controle. Op 20-jarige leeftijd had ze haar eerste vriendje. Haar uiterlijk en gewicht beletten haar echter een normale en gezonde intimiteit te hebben. Drie jaar later vertelden de artsen haar dat ze in haar staat nooit kinderen zou kunnen krijgen. Haar vriend verliet haar vervolgens vanwege haar talloze problemen. Die laatste ontwikkelingen waren voor haar een koude douche en tegelijkertijd een wake-up call. Zo begon ze de weg om zichzelf te vinden.

Advertisement

Ze verloor de eerste 40 kg dankzij een dieet en lichaamsbeweging. Na een gastrectomie van de verticale sleeve werd nog eens 37 kg verwijderd, in totaal bijna 80 kg. Een uitzonderlijk resultaat voor haar die dichtbij de 140 kg was gekomen.

Alida moest andere operaties ondergaan om overtollig huid te verwijderen. Nu, op haar 27ste, is ze een ander persoon. Als ze in de spiegel kijkt en haar littekens ziet, lacht ze en denkt ze na over de opofferingen om te komen waar ze nu is. Alida plaatste haar verhaal op sociale media. Ze hoopt dat haar ervaring een les zal zijn voor anderen en hen zal motiveren om nooit op te geven met het bereiken van hun doelen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt