Deze jongen leerde 12 talen door souvenirs te verkopen aan toeristen: nu studeert hij voor een betere toekomst - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze jongen leerde 12 talen door souvenirs…
Een verdwaalde hond ging naar zijn dierenarts om hulp te vragen en naar huis te gaan Hoe enkele van de beroemdste supermodellen ter wereld als kind waren: 8 foto's tonen de verschillen tussen gisteren en vandaag

Deze jongen leerde 12 talen door souvenirs te verkopen aan toeristen: nu studeert hij voor een betere toekomst

Door Janine
5.154
Advertisement

Het leven leert ons vaak dat we de hoop nooit mogen verliezen, omdat zelfs situaties die moeilijk en problematisch lijken, op elk moment en op de meest onverwachte manieren kunnen worden getransformeerd in een gunstig lot. De 14-jarige Cambodjaanse jongen waar we het met je over zullen hebben, een jongen van zeer bescheiden afkomst, die gedwongen werd te werken om te overleven en zijn familie te helpen, weet er alles van.

Net als veel van zijn leeftijdsgenoten probeert Thaksin ook wat geld te verdienen door souvenirs te verkopen in het zeer belangrijke archeologische gebied van Angkor, met zijn prachtige tempels. Er is daar geen tekort aan toeristen, maar Thaksin heeft iets dat hem onderscheidt van alle andere kinderen: hij spreekt 12 verschillende talen!

via: SAYS.com

Het kind is echt een “fenomeen” voor alle mensen die het geluk hebben hem te ontmoeten terwijl ze de Cambodjaanse archeologische vindplaats bezoeken. Als je hem hoort praten, vraag je je af hoe het mogelijk is dat deze jongen, zonder de financiële middelen om te studeren, een echte "polyglot" is. Het antwoord is simpel maar niet vanzelfsprekend: contact met toeristen van over de hele wereld gecombineerd met zijn ongelooflijke leervaardigheden.

Precies: omdat hij elke dag in cintact staat met veel mensen van verschillende nationaliteiten, besloot Thaksin, om zijn spullen te verkopen, zich zoveel mogelijk “aan te passen" en begon hij de talen te leren die hij de mensen hoorde spreken. Chinees, Filipijns, Maleis, Thais, Engels, Japans, Koreaans, zelfs Frans, Duits en Spaans: in een video waarin je hem bezig ziet met de verkoop terwijl hij met een toerist praat, verandert deze tiener letterlijk in een oogwenk van de ene taal naar de andere.

Advertisement

Zijn "vocabulaire" bevat uiteraard de woorden die nodig zijn om te verkopen, maar ook andere uitdrukkingen om de mensen die hij ontmoet te vermaken. En het is ongelooflijk hoe snel hij van taal kan veranderen. De video, gedeeld op internet, was een waar geluk voor Thaksin. In korte tijd werd hij niet alleen beroemd op lokaal niveau, maar bijna overal.

Zozeer zelfs dat verschillende organisaties, waaronder het Cambodjaanse Rode Kruis, naar voren zijn gekomen om Thaksin de steun te geven die hij verdient en uiteindelijk te stoppen met werken om te studeren, net zoals alle kinderen van zijn leeftijd zouden moeten doen. Dezelfde vrijgevigheid werd gewijd aan zijn jongere broer, die met hem samenwerkt. Het is echt mooi om te weten dat zijn leven in een flits compleet is veranderd en dat deze getalenteerde tiener nu zijn verlangen naar een betere toekomst heeft kunnen voortzetten.

foto: SAYS.com

Hij studeert nu vreemde talen en, gezien zijn vaardigheden, zijn we ervan overtuigd dat hij een geweldige toekomst tegemoet gaat. Het ontbreekt hem niet aan sympathie, vaardigheid en intelligentie: zijn verhaal vertelt ons eens te meer dat vanuit de meest bescheiden situaties de mooiste verhalen kunnen ontstaan.

Via de onderstaande link kun je de video zien waarin Thaksin de talen spreekt die hij kent:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=221&v=C1PGCRROboI&feature=emb_logo

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt