200 boeren zwijgen tijdens een veiling zodat de man die zijn boerderij kwijt was, terug kan kopen

Janine image
door Janine

03 Augustus 2020

200 boeren zwijgen tijdens een veiling zodat de man die zijn boerderij kwijt was, terug kan kopen
Advertisement

We maken allemaal moeilijke tijden mee waarin we echt begrijpen hoe belangrijk de steun van anderen is. We hebben het over al die situaties waarin we om de een of andere reden in moeilijkheden komen en zonder de hulp van de mensen die van ons houden en ons kennen, niet door hadden kunnen gaan.

De Amerikaanse boer waarover we je nu vertellen weet er alles van: een man die zijn hele leven op het land heeft gewerkt, maar die door een ongelukkige reeks gebeurtenissen het risico liep zijn boerderij te verliezen, die op een veiling terechtkwam. Zonder dat hij nog iets had, ontving hij een werkelijk zeldzame en prachtige manifestatie van solidariteit.

via Sunny Skyz

Pikist - foto di archivio

Pikist - foto di archivio

We zijn in Nebraska, een Amerikaanse staat met een sterke agrarische roeping. David, wiens achternaam niet bekend werd gemaakt, samen met verdere details over de kwestie, is een van die boeren die altijd op het land heeft gewerkt en dat zag als zijn roeping. Het is simpelweg de enige manier van leven die hij kent en daarom oefent hij zijn beroep met toewijding en passie uit. Toen zijn 32 hectare grote boerderij van hem werd afgenomen, stortte zijn wereld in.

David besloot echter onmiddellijk dat hij niet zou opgeven. Hij wist dat hij er alles aan zou doen om het onroerend goed terug te kopen dat, om verschillende juridische redenen, zou worden geveild. Samen met zijn vader bedacht hij om geld opzij te zetten dat nodig was om het terug te kopen en toen de noodlottige dag van de veiling aanbrak, gebeurde er iets ongelooflijks.

Er waren ongeveer 200 boeren aanwezig, een enorm aantal bieders, wat David en zijn vader ontmoedigde: de kans om de boerderij terug te kopen was zeer klein. De boer had echter nooit gedacht dat die mensen er niet waren als "concurrent", maar om hem met een symbolisch gebaar te helpen.

Advertisement
SSGT Scott Stewart/Wikimedia - foto di archivio

SSGT Scott Stewart/Wikimedia - foto di archivio

Toen David zijn nederige aanbod deed, sprak niemand, niemand was van plan om hoger te bieden, na verschillende pogingen van de veilingmeester, werd de boerderij toegewezen aan degenen die er een leven lang hadden geleefd en gecultiveerd. De andere bieders waren daar bijeengekomen om “een aantal te vormen”, zich bewust van Davids verhaal en opzettelijk weigerend in te grijpen, om hem te laten winnen.

Een demonstratie van nabijheid en solidariteit, op zijn zachtst gezegd ontroerend, wat de boer diep heeft geraakt. Zijn andere "collega's" waren in feite niet verplicht om zich zo te gedragen, maar toch deden ze het, voor hem en zijn gezin. Zeker, de wereld zou meer onzelfzuchtige daden van vriendelijkheid zoals deze nodig hebben!

Advertisement