Op 90-jarige leeftijd besluit een man een bericht op Facebook te plaatsen: "nu ben ik vrij"

Janine image
door Janine

14 September 2020

Op 90-jarige leeftijd besluit een man een bericht op Facebook te plaatsen: "nu ben ik vrij"
Advertisement

De seksuele geaardheid van mensen wordt tegenwoordig meer geaccepteerd in de samenleving waarin we leven, hoewel er helaas nog steeds religies en culturen zijn waarin dit onderwerp absoluut taboe is, maar zelfs in die contexten is er eindelijk iets ten goede aan het veranderen. Van beroemdheden tot gewone mensen, een ”coming out" wordt steeds normaler. Het is echter vaak niet gemakkelijk om de waarheid te vinden onder een berg leugens, en de persoon met wie het het moeilijkst is om eerlijk tegen te zijn, wordt elke ochtend in de spiegel gezien.

via TODAY

Advertisement

De hoofdrolspeler van dit verhaal is Kenneth Felts, een 90-jarige die in juni 2020 besloot om op Facebook uit de kast te komen. De man woont in Amerika, in de staat Colorado. Tijdens de periode van de lockdown als gevolg van de coronavirus-pandemie, begon hij zijn memoires te schrijven. Terwijl hij de episodes van zijn leven in zijn hoofd afspeelde, realiseerde hij zich dat hij zijn seksuele identiteit niet kon blijven verbergen, en zo besefte de oudere man eindelijk dat hij homoseksueel was vanaf de leeftijd van 12 jaar. In die periode was hij er echter zeker van dat de gemeenschap en zijn familie hem nooit zouden accepteren.

Hij had ervaringen met andere mannen, allemaal in absolute discretie. Tijdens de Koreaanse oorlog bracht hij vier jaar door bij de marine, waar hij Philip ontmoette, een persoon van wie hij intens hield. Helaas zorgden de samenleving en zijn religie ervoor dat hij zich verkeerd voelde, dus beëindigde hij de relatie en de twee hebben elkaar sindsdien niet meer gezien.

Advertisement

Kenneth keerde vervolgens terug naar zijn geboorteplaats, trouwde in 1963 met een vrouw en kreeg een dochter. Zestien jaar later scheidde hij, maar zijn vrouw wist van niets. Rebecca, zijn dochter, ook homoseksueel, was de eerste met wie hij zijn bekentenissen deelde. Het was ook aan haar te danken dat hij de moed vond om naar buiten te treden.

Dit is zijn oprechte bericht: “Ik heb de homogemeenschap altijd als sympathisant gesteund. Nu kan ik eindelijk met mijn ware identiteit spreken ter verdediging van mijn gemeenschap. Ik heb me nooit gerealiseerd hoe strak mijn kettingen waren totdat ik ze brak. Nu ben ik vrij".

Onder de velen die Kenneth's bericht hebben gelezen en gedeeld, is er ook een gebruiker die zichzelf voorstelde als een nicht van Philip. De vrouw moest helaas meedelen dat zijn oude minnaar was overleden. Een half gelukkig einde voor Kenneth, die niet in staat was om weer in contact te komen met zijn verloren liefde, ondanks dat de oude man hoopt dat zijn gebaar velen zal dienen om hetzelfde te doen. Omdat het nooit te laat, of te vroeg, is om jezelf te zijn.

Advertisement