Een stel besluit een zwanger en werkloos meisje te helpen: ze kan haar tranen niet bedwingen

Janine image
door Janine

27 September 2020

Een stel besluit een zwanger en werkloos meisje te helpen: ze kan haar tranen niet bedwingen
Advertisement

Elke dag ontmoeten we minder bedeelde mensen. Soms kun je je niet eens voorstellen in welke omstandigheden ze leven en wat hun geschiedenis is. Vaak komen mensen in het reine met hun geweten door excuses te verzinnen.

We troosten ons door te zeggen dat we op het juiste moment zeker niet zouden aarzelen om te doen wat we het meest geschikt achten. Het is echter niet ongebruikelijk dat sommige van deze vrouwen en mannen zich in zulke kritieke situaties bevinden dat ze hun schaamte overwinnen en hun ongemak op een bord uiten. De keuze is of je het leest of negeert. De mensen over wie we je nu gaan vertellen, hebben het gelezen en zijn de hoofdrolspelers geweest van een mooie les in vrijgevigheid.

via Nathan Berning/Facebook

Advertisement
Nathan Berning/Facebook

Nathan Berning/Facebook

Nathan Berning en zijn vrouw Emily waren getuige van een bijzondere episode, en ze trokken zich niet terug tegenover de moeilijkheden van een ander. Het gebeurde allemaal toen ze hun hotel in Grand Rapids, in Michigan, verlieten, toen ze een meisje zagen dat een bord vasthield.

Het was een stuk karton waarop stond: "Zwanger en hongerig, help me alstublieft, God zegene u." Toen ze het lazen, konden de twee niet anders dan de jonge vrouw benaderen en haar helpen. Haar naam is Jewel en over 16 weken zou ze bevallen. Haar man Bob is verlamd, ze zijn onlangs uit hun huis gezet en zitten zonder werk vanwege de crisis die is veroorzaakt door de pandemie van het Coronavirus.

Advertisement
Nathan Berning/Facebook

Nathan Berning/Facebook

Emily en Nathan nodigden de vrouw en haar partner uit voor het avondeten, luisterden naar hun verhaal en voordat ze afscheid namen, gaven ze hen een ​​buitengewoon cadeau. Ze gaven haar maaltijdcheques en genoeg boodschappen voor de rest van haar zwangerschap. Toen Jewel het bedrag van de donatie las, barstte ze in tranen uit.

Diezelfde avond plaatste Nathan de foto van de ontmoeting en deelde het verhaal met zijn Facebook-contacten. De hoop is dat dit verhaal veel andere mensen als voorbeeld zal dienen. De volgende keer dat iemand zo wanhopig is om zijn waardigheid opzij te zetten en om hulp vraagt, zouden we even moeten stoppen om te lezen wat hij of zij te zeggen heeft.

Advertisement