Dit schattige meisje met het syndroom van Down is al een model: op haar 2e wordt ze een symbool van inclusiviteit

Janine image
door Janine

13 September 2020

Dit schattige meisje met het syndroom van Down is al een model: op haar 2e wordt ze een symbool van inclusiviteit
Advertisement

Voor mensen met een beperking betekent het woord “inclusie” echt veel en in een samenleving als de huidige wordt het steeds moeilijker om het te vinden, zowel op school als op andere gebieden. In de mode is het bijvoorbeeld vrij zeldzaam om modellen te vinden die aan een pathologie of aandoening lijden, over de catwalks over de hele wereld paraderen of de hoofdrolspelers zijn van prachtige reclamecampagnes. Sommige merken zijn echter al lang begonnen met het opnemen van beperkingen in hun marketingproject. Eleanor Manton is bijvoorbeeld een 2-jarig meisje met het syndroom van Down dat, naast model voor een kledingmerk, officieel een symbool is van inclusiviteit. Haar ouders zouden niet trotser op haar kunnen zijn!

via BBC

Advertisement

De kleine Eleanor werd gekozen door het kinderkledingmerk "JoJo Maman Bébé", dat altijd erg actief is geweest om de modewereld inclusiever te maken en aandacht te besteden aan ieders behoeften. De moeder van het kind, Helen, probeerde onmiddellijk haar kleine meisje een leven te laten leiden dat zo “normaal” mogelijk was, om te voorkomen dat Eleanor zich op een dag als volwassene anders zou voelen dan haar leeftijdsgenoten. Het werkvoorstel van het kledingmerk zag er goed uit en de ouders van het kleine meisje konden daar niet trotser op zijn.

Advertisement

"Ik wil dat Eleanor kan doen wat ze wil. Hoe meer kinderen en volwassenen zoals zij op het gebied van de mode worden gezien, hoe meer mensen zich bewust worden van het syndroom van Down", legt de moeder van het kleine meisje uit. Eleanor, aan de andere kant, kon niet gelukkiger zijn geweest toen ze besefte dat ze een model zou zijn. Het meisje had veel plezier tijdens de fotoshoots, vooral als het erom ging haar handen vuil te maken en alle droge bladeren die op de grond waren verzameld in de lucht te gooien!

Het is dus officieel dat Eleanor Manton zal verschijnen in de catalogus van JoJo Maman Bébé voor de collectie "herfst/winter 2020". Een zeer belangrijke mijlpaal die volgens moeder Helen meer bewustwording over het syndroom van Down zou kunnen creëren.

Geweldig Eleanor!

We wensen dit jonge model een rooskleurige toekomst vol geluk toe!

Advertisement