Een kind troost zijn oude hond op de laatste momenten van zijn leven

Janine image
door Janine

18 September 2020

Een kind troost zijn oude hond op de laatste momenten van zijn leven
Advertisement

Degenen die ervoor kiezen om te adopteren, geven er vaak de voorkeur aan om zeer jonge kinderen in hun huis te verwelkomen en zeker geen tieners of oudere kinderen. Het is een echte maar zeer trieste trend, helaas, want iedereen verdient het om een ​​liefdevol gezin te hebben. Een bijna analoge situatie, hoewel gekenmerkt door duidelijke verschillen, doet zich voor wanneer men besluit een hond te adopteren: puppy's zijn degenen die als eerste een thuis vinden, terwijl oudere honden vaak achterblijven. Robbie is een jongen die weet wat het betekent om lang in een weeshuis te verblijven, zonder ouders en zonder iemand die hem liefde wil geven, en daarom zal zijn keuze qua honden altijd op de oudere vallen. De reden is altijd dezelfde: iedereen verdient een familie!

via Facebook / Maria Henry Gay

Advertisement
Facebook / Maria Henry Gay

Facebook / Maria Henry Gay

Toen Robbie werd geadopteerd door Maria Henry Gay en haar man, besloot de familie dat ze alleen oudere honden zouden adopteren. De kleine Robbie, 9 jaar, voelt zich duidelijk aangetrokken tot oudere honden omdat hij weet hoe het voelt om niet geliefd te zijn en niemand te hebben die voor je zorgt. Ondanks zijn verdrietige jeugd is Robbie een optimistische en zorgzame jongen geworden die heeft besloten een sprankje hoop te geven in het leven van minder bedeelde honden. Een van hen heette Buffy, een oude poedel die de familie voor Robbie had geadopteerd.

Advertisement
Facebook / Maria Henry Gay

Facebook / Maria Henry Gay

Robbie werd als kind vaak mishandeld, zo erg zelfs dat hij twee keer in het ziekenhuis lag vanwege hoofdletsel; de verschrikkingen die hij moet hebben meegemaakt, brachten hem ertoe zijn emoties, vooral tranen, niet meer te tonen. Zoals zijn moeder verklaart, huilde Robbie nooit. De situatie veranderde plotseling door het overlijden van Buffy, de oudere hond van Robbie. Het ging heel slecht met Buffy en volgens de dierenarts waren haar dagen geteld vanwege ernstig nierfalen; daarom wilde de familie een einde maken aan haar leven, voordat de ziekte haar leven nog ondraaglijker zou maken. Robbie's moeder wilde dat haar zoon deel uitmaakte van deze beslissing en de jongen drukte zijn laatste wens uit om zijn hond in zijn armen te kunnen houden toen ze deze aardse wereld verliet "om naar het Paradijs te gaan”.

Facebook / Maria Henry Gay

Facebook / Maria Henry Gay

En het was op dit zeer dramatische moment dat de kleine Robbie zich in een ongekende huilbui liet gaan. De knuffel werd vereeuwigd op een foto, als herinnering aan hoe dapper en meelevend Robbie was tegenover zijn Buffy. "Mensen houden niet van oude mensen en zelfs niet van oudere honden. Mensen willen gewoon baby's en puppy's", zei Robbie. Voor hem is dit duidelijk niet het geval. Robbie weet heel goed dat het niet uitmaakt hoe oud een hond is, maar hoeveel je van hem houdt. En hetzelfde geldt voor hem die slechts twee jaar voor Buffy's overlijden door zijn ouders werd geadopteerd.

Zijn familie zal oudere honden blijven adopteren en wat vreugde en hoop brengen in het leven van deze minder bedeelde wezens.

Advertisement