De 10 meest voorkomende redenen die leiden tot een echtscheiding

Janine image
door Janine

12 September 2020

De 10 meest voorkomende redenen die leiden tot een echtscheiding
Advertisement

Als we aan het begin staan ​​van een liefdesrelatie, stellen we ons voor, en zijn we er vaak sterk van overtuigd, dat het voor altijd zal duren. Hoewel er goede kansen zijn en tal van voorbeelden van relaties die ons hoop geven op de toekomst van onze relatie, is het ook net zo gewoon (helaas!) dat sommige relaties in de loop van de tijd niet meer werken. Met het huwelijk lijkt de dynamiek binnen de relatie dan ook vaak plotseling gecompliceerd te worden, met een daaruit voortvloeiende en onvermijdelijke vermindering van gevoelens. Het is duidelijk dat er veel gelukkige en langdurige huwelijken zijn, maar de redenen om elkaar te verlaten liggen vaak op de loer. Hier zijn 10 veelvoorkomende problemen die een wake-up call kunnen zijn:

Advertisement
Unsplash

Unsplash

1) Einde van gevoelens: als er geen liefde meer is, is het onmogelijk dat de dingen nog werken. Het is nutteloos te geloven dat je een huwelijk kunt voortzetten voor het gemak of om "de schijn op te houden" - zonder gevoelens zal het leven van beiden ongelukkig blijven.

2) Gebrek aan communicatie: aan de basis van een goede relatie ligt altijd goede communicatie. Zwijgen of proberen de partner niet bij de problemen te betrekken, of het nu ten goede of ten kwade is, is contraproductief. Als je denkt dat confrontatie en communicatie in je relatie ontbreken, probeer het probleem dan zo snel mogelijk aan te pakken.

Advertisement
Libreshot

Libreshot

3) Geld: geld is een reden voor ruzie tussen vrienden, familieleden en zelfs tussen koppels. Als je gaat trouwen of samenwonen, begin je zowel huishoudelijke uitgaven als persoonlijke uitgaven te delen. Balans en gezond verstand zijn de sleutel om alles goed te laten verlopen.

4) Gebrek aan intimiteit: intimiteit met de partner kunnen aangaan is essentieel vanaf het eerste moment; als dit na verloop van tijd ontbreekt, moet je proberen er openlijk over te praten om de passie van het verleden te herontdekken.

Unsplash

Unsplash

5) Ontrouw: wanneer een van de twee partners ontrouw is, gaat het paar onvermijdelijk uit elkaar. De spanning is te hoog en de inzet is te groot om in dit geval een relatie voort te zetten (hoewel er zeldzame gevallen zijn waarin de dingen zichzelf kunnen herstellen met toewijding van beide kanten).

6) Sociale netwerken: ja, hoe absurd het ook mag lijken, sociale netwerken zijn een van de vele redenen waarom koppels besluiten uit elkaar te gaan. Wanneer er een "Like" te veel is of een te opdringerige "Volger", komt jaloezie om de hoek kijken.

7) Overmatige kritiek: opbouwende kritiek is altijd welkom binnen een relatie, zolang het maar gericht is op een effectieve verbetering van de relatie. Bekritiseer je partner niet overal om: aan de andere kant, als je verliefd op hem/haar bent, zal er een reden voor zijn, toch? Niemand is perfect!

Unsplash

Unsplash

8) Midlifecrisis: de beroemde "midlifecrisis" zou rond het 50e jaar kunnen arriveren, een leeftijd waarin je theoretisch een vaste baan hebt, de kinderen zijn opgegroeid... en de eentonigheid binnen het huwelijk begint te knagen! Een advies om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van routine, is om je te wijden aan persoonlijke projecten en ook om de vonk binnen de relatie weer terug te krijgen.

9) Verslavingen: elke vorm van verslaving kan een relatie in korte tijd kapot maken. Gokken, alcohol, drugs of iets anders dat verslavend kan zijn, leidt uiteindelijk tot ernstige schade aan de relatie.

10) Misbruik: er bestaat geen compromis over dit onderwerp - er is geen huwelijk dat kan doorgaan zonder respect voor je partner. Binnen een relatie kan geen enkele vorm van huiselijk geweld worden getolereerd. Als je je realiseert dat je relatie een slechte wending heeft genomen, ga dan zo snel mogelijk weg uit deze "giftige" situatie.

Advertisement