Deze man heeft ontdekt dat zijn zus zijn moeder is en dat zijn ouders zijn grootouders zijn

Janine image
door Janine

18 September 2020

Deze man heeft ontdekt dat zijn zus zijn moeder is en dat zijn ouders zijn grootouders zijn
Advertisement

We voelen ons allemaal in meer of mindere mate veilig en bewust van onze identiteit als we nadenken over onze afkomst en ons gezin. Het is waar: voor sommigen zijn herinneringen niet altijd positief, maar als we weten waar we vandaan komen, weten we wie we zijn.

Familierelaties kunnen het mooiste op de wereld zijn, maar ook een bron van verwondering en pijn, vooral wanneer - zoals in het geval van de man waarover we je gaan vertellen - ongelooflijke ontdekkingen worden gedaan die alles in twijfel trekken, inclusief de identiteit. Stel je voor dat je op een dag ontdekt dat je zus niet je zus is, en dat je ouders je vader en moeder niet zijn.

via Today

Advertisement
TODAY/Youtube

TODAY/Youtube

We zijn niet gek geworden, noch vertellen we de plot van een soap: dit is echt wat er is gebeurd, met Steve Lickteig, de Amerikaanse regisseur en producer. Toen hij al groot en volwassen was, hoorde hij een schokkende waarheid over zijn familie, een van die klassieke geheimen die ouders en familieleden besluiten verborgen te houden.

Advertisement
TODAY/Youtube

TODAY/Youtube

Toen hij klein was, was Steve ervan overtuigd dat hij geadopteerd was en dat Mary Jane en Don Lickteig de moeder en vader waren die voor hem zorgden. Hij was niet het enige kind thuis: er waren nog 8 andere broers en zussen, met wie hij altijd een uitstekende band heeft gehad. Zoals met Joanie, de oudste, die iemand anders bleek te zijn.

TODAY/Youtube

TODAY/Youtube

De ontdekking is er zo een die het leven en de vooruitzichten van iemand echt kan veranderen. Toen hij 18 was, onthulden Steve's twee goede vrienden aan hem dat Joanie eigenlijk zijn biologische moeder was, die zwanger werd tijdens haar tienerjaren, een absoluut ondraaglijk feit voor zijn familie, die besloot het te verbergen en er nooit meer over te praten, waardoor Steve dacht dat het meisje zijn zus was.

TODAY/Youtube

TODAY/Youtube

Don en Mary Jane, van hun kant, waren zijn grootouders, Joanie's ouders, die jarenlang - samen met de rest van de familie - de leugen tegenover de kleine Steve voortzetten. Het behoeft geen betoog dat de jongen, nadat hij de waarheid had ontdekt, het slachtoffer werd van een ware identiteitscrisis, waardoor hij zelfs woedend van huis wegliep, in opstand tegen de leugens van zijn familie.

Steve Lickteig/Facebook

Steve Lickteig/Facebook

Het duurde jaren voordat hij het kon vertellen en het volledig kon accepteren. Zelfs nu nog is het voor hem moeilijk en pijnlijk om op het onderwerp terug te komen, ook al wilde hij zijn verhaal aan iedereen bekendmaken, dat decennia lang geheim was gehouden. Zijn relatie met zijn zus-moeder is nog steeds aan het consolideren, en het is zeker niet gemakkelijk om zoiets te vergeten alsof er niets was gebeurd. Elk gezin heeft zo zijn geheimen, dat weten we, maar soms, zoals in dit geval, bereikt het echt ongelooflijke niveaus.

Advertisement