Een man maakt een onbeschofte opmerking over een meisje met kanker: haar vader reageert door hem een ​​levensles te geven

Janine image
door Janine

19 September 2020

Een man maakt een onbeschofte opmerking over een meisje met kanker: haar vader reageert door hem een ​​levensles te geven
Advertisement

In het leven gebeuren er dingen die ogenschijnlijk klein en onbeduidend zijn, die we redelijkerwijs vaak besluiten om te laten gaan. We hebben het over al die situaties waarin iemand ons iets verkeerds aandoet en waar we aanvankelijk op een harde manier zouden willen reageren, ook al weten we dat het niet veel zou helpen. Juist in die gevallen kan een op de juiste manier geplaatste zin effectiever zijn dan welke ruzie dan ook.

De Amerikaanse vader over wie we je gaan vertellen, weet er alles van. Samen met zijn vrouw voedt Brent met alle liefde van de wereld Emma op, ​​een 6-jarig meisje bij wie de diagnose hersenkanker is gesteld waardoor ze helaas niet in staat is te lopen, behalve met de hulp van haar ouders of een rollator. Dus toen een onbekende zich uitliet aan een ongelukkige opmerking over het meisje, leerde Brent hem een ​​les die hij nauwelijks zal vergeten.

via CBS Boston

Advertisement
Emma Strong/Facebook

Emma Strong/Facebook

Voor Brent en zijn vrouw was het leven sinds de kleine Emma werd geboren niet gemakkelijk. Het kind heeft constante zorg, aandacht en geduld nodig, gezien haar helaas verdrietige toestand. De liefde die de twee ouders haar geven, gaat echter veel verder dan elk gevoel en zou niet groter kunnen zijn. Om deze reden was bekritiseerd te worden door een volslagen vreemde, voor Brent een echte belediging, die moeilijk te tolereren was.

Toen het kleine meisje in zijn armen was toen hij een restaurant verliet, riep een man, getuige van het tafereel, brutaal uit: "Wat een onzin! Laat haar toch lopen, dat is wat er mis is met de kinderen van tegenwoordig", verwijzend naar het feit dat het kind zo “verwend” zou zijn dat ze gedragen moest worden, ook al was ze al groot.

Advertisement
Emma Strong/Facebook

Emma Strong/Facebook

Op dat moment stopte Brent, zoals hij vertelde in een post op Facebook die viraal ging, even om na te denken over wat hij moest doen, en besloot dat hij, in plaats van ruzie te maken met de man, hem een ​​“les’” vol “intelligentie” zou geven. "Mijn dochter heeft me kracht en hoop gegeven sinds er bij haar een hersentumor werd vastgesteld. Ze kan niet lopen, maar ik ben blij haar te kunnen dragen om haar te bedanken voor alle geweldige dingen die ze me in de loop der jaren heeft geleerd. Dus haal het niet in je hoofd over haar op welke manier dan ook te praten, behalve met respect."

Emma Strong/Facebook

Emma Strong/Facebook

In plaats van tegen hem te schreeuwen, sprak Brent enkele maar zeer effectieve woorden uit die de onbekende bijna sprakeloos lieten. Op dat moment gingen de twee even zitten om erover te praten, en uiteindelijk beëindigden ze hun ontmoeting met tranen in hun ogen. De auteur van de opmerking begon met andere ogen naar de wereld te kijken, terwijl Brent meer dan verheugd was zijn toestand te hebben uitgelegd en nadacht over het geluk van het hebben van een speciale dochter als Emma.

Het is bijna overbodig om uit dit voorbeeldige verhaal af te leiden dat het in het leven altijd goed is om niet overhaast te oordelen als je niet eerst de mensen, hun verleden, hun verhalen kent. Oordelen is tenslotte eenvoudig en onmiddellijk, terwijl begrijpen en nadenken veel gecompliceerder handelingen zijn. We zijn er echter allemaal toe in staat, en het is goed om dit altijd in gedachten te houden, net zoals de man die zich met Brent liet gaan, zal doen.

Advertisement