"Een vrouw heeft het recht om geen kinderen te willen": het standpunt van een meisje kon op veel steun rekenen

Janine image
door Janine

24 September 2020

"Een vrouw heeft het recht om geen kinderen te willen": het standpunt van een meisje kon op veel steun rekenen
Advertisement

Ervoor kiezen om kinderen te krijgen of niet is iets heel persoonlijks, en niemand mag ooit het recht hebben om over die keuze te oordelen. Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de wens om wel of geen kinderen te krijgen en het is niet altijd gemakkelijk om uitleg te geven aan familie of vrienden die, onverschrokken, het paar blijven vragen: “Wordt het niet eens tijd om aan kinderen te denken?”. Geen enkele vrouw zou zich gedwongen moeten voelen om dit uit te leggen. Op Instagram wilde de influencer Marie Lopez, bekend als EnjoyPhoenix, het over deze kwestie hebben, in een poging de wereld haar concept van het moederschap te laten begrijpen en in hoeverre dit niet van buitenaf zou moeten worden beïnvloed. Kinderen moeten in de eerste plaats een keuze zijn en geen oplegging.

via Instagram / enjoyphoenix

Advertisement
"Een vrouw heeft het recht om geen kinderen te willen": het standpunt van een meisje kon op veel steun rekenen - 1

"Een vrouw heeft het recht om geen kinderen te willen" - dit is de mening, die door veel mensen wordt gedeeld, van Marie Lopez, die vervolgens op haar standpunt op Instagram reageerde. Al drie jaar lang krijgt de jonge 25-jarige te horen: “Wordt het niet eens tijd om aan kinderen denken?” en ze kwam op een punt waarop ze besloot haar zegje te doen. Het zijn niet alleen vreemden die haar deze vraag stellen, maar ook haar familieleden: "De oudere generaties vragen zich af waarom vrouwen op hun 25ste nog kinderloos zijn. Ik weet dat velen zich in mijn woorden zullen herkennen. Niet iedereen wil kinderen krijgen." En vooral: niet iedereen kan kinderen krijgen: "Je weet niet of sommige mensen fysiek in staat zijn om zwanger te worden, misschien hebben ze het jarenlang zonder succes geprobeerd. De economische situatie is ook een bepalende factor bij deze keuze. Ouders zijn is geen einddoel of een levensdoel voor iedereen”, vervolgde de influencer.

Advertisement

"Momenteel heb ik ervoor gekozen om me op mijn leven te concentreren", vervolgde de artieste, "als ik ooit een kind krijg, hoop ik dat het zal gebeuren omdat ik ervoor gekozen heb dat te doen en niet vanwege de druk die op mij is uitgeoefend. Een vrouw is geen broedmachine en ze heeft het volste recht om geen kinderen te willen." Niet alle vrouwen hebben een sterk moederinstinct en daar is niets mis mee. Het meisje sloot haar opmerking wijselijk af met: "Luister naar je wensen voordat je naar die van anderen luistert, vooral als het gaat om zwanger worden of niet, met alle verantwoordelijkheden die zoiets met zich meebrengt. Misschien word ik ooit moeder, of misschien niet, alleen de tijd zal het leren. Bedankt voor het respecteren van mijn keuze."

Advertisement