Ze hadden haar verteld dat haar autistische zoon altijd een “decoratie” zou zijn: nu heeft hij zijn ingenieursdiploma gehaald

Janine image
door Janine

01 Oktober 2020

Ze hadden haar verteld dat haar autistische zoon altijd een “decoratie” zou zijn: nu heeft hij zijn ingenieursdiploma gehaald
Advertisement

Een ouder zou alles voor zijn kind doen, vooral als de hele wereld de andere kant op lijkt te draaien. Een kind met autisme, of met een handicap, lijdt er erg onder als hij zich in een klas met leeftijdsgenoten bevindt die hem belachelijk maken of, in het algemeen, in een samenleving die voortdurend benadrukt dat hij niet in staat is om het hoofd te bieden aan elke situatie die als "normaal" wordt beschouwd. Om deze reden heeft María Cecilia Lovera, moeder van Iván Gutiérrez, een autistische jongen, nooit opgegeven en kondigt vandaag met trots aan de hele wereld aan dat haar zoon is afgestudeerd en een baan heeft gevonden. Een heel belangrijke mijlpaal als we bedenken dat de artsen kort na de geboorte van de kleine Ivan de moeder hadden verteld dat het kind niet zou kunnen studeren of een “normaal” leven zou kunnen leiden.

via Twitter / Iván Alejandro Gutiérrez

Advertisement
Twitter / Iván Alejandro Gutiérrez

Twitter / Iván Alejandro Gutiérrez

Toen haar zoon Ivan 3 werd, stelden artsen bij hem een ​​vorm van autisme vast die hem niet zou toestaan ​​te praten of een normaal leven te leiden. De artsen beweerden dat de jongen voor altijd een “decoratie” zou zijn en dat hij bijvoorbeeld nooit zou kunnen studeren of werken. Zijn moeder, María Cecilia, was kapot van de pijn om dergelijk nieuws te horen, maar ze gaf nooit op en luisterde nooit naar de mening van de artsen over dit onderwerp. De vrouw probeerde op alle mogelijke manieren haar zoon op een "normale" school in te schrijven, maar heel vaak werd haar verzoek door de instelling afgewezen. Uiteindelijk lukte het de vrouw om haar zoon op een school te krijgen en te studeren, net als alle andere jongeren.

Advertisement
Twitter / Iván Alejandro Gutiérrez

Twitter / Iván Alejandro Gutiérrez

Ivan werd tijdens zijn schooljaren gepest, maar hij bleek een jongen te zijn vol energie, intelligentie en dromen om te vervullen. Zijn moeder moest in de loop van haar leven een hele reeks ongepaste vragen ondergaan, waarin vreemden haar vroegen: "Waarom laat je je kind studeren?  Dat heeft toch geen zin”. Vandaag kan Maria Cecilia aan al die “dames en heren" met trots antwoorden dat haar zoon Ivan een ingenieursdiploma heeft. Dit zijn de woorden vol blijdschap van de moeder: "In 1997 werd bij mijn Ivan autisme vastgesteld, de psychiater zei dat hij niet eens zou kunnen praten, dat hij een decoratie zou zijn. Ik wil die dokter vertellen dat “die decoratie” zojuist is afgestudeerd aan de universiteit. Ik voel een onbeschrijfelijke emotie".

Twitter / Iván Alejandro Gutiérrez

Twitter / Iván Alejandro Gutiérrez

Ivans moeder sloot haar Twitter-bericht af met deze mooie woorden: "Wat voor mij belangrijk is, is om een ​​boodschap van hoop te geven aan de moeders van autistische kinderen. Ik weet dat alles aanvankelijk zwart is, maar het verhaal van mijn zoon kan hoop in hun hart brengen. Ik had het niet. Ik wil de moeders van deze kinderen vertellen om in hen te geloven en dat een dokter verplicht is om een ​​diagnose te stellen, maar een kind niet direct moet veroordelen" .

We hopen dat de getuigenis van deze moeder hoop kan geven aan al die ouders die hun kind niet willen zien lijden.

Advertisement