Hij ontsnapt naar een ander land en doet alsof hij zijn geheugen verloren heeft: een extreem gebaar om weg te komen van zijn bazige schoonmoeder

Janine image
door Janine

06 Oktober 2020

Hij ontsnapt naar een ander land en doet alsof hij zijn geheugen verloren heeft: een extreem gebaar om weg te komen van zijn bazige schoonmoeder
Advertisement

Om aan hun schoonmoeder te ontsnappen, zijn er mensen die een belangrijk geheugenverlies simuleren en naar een ander land vluchten, zonder een woord tegen iemand te zeggen. Dit overkwam de Italiaan Salvatore Mannino, een ondernemer uit Lajatico, een gemeente in de provincie Pisa, die letterlijk vluchtte naar Schotland om zijn belangrijke rol als vader en echtgenoot te demonstreren. Aanvankelijk beweerde Salvatore eenvoudigweg dat hij zijn geheugen kwijt was, zonder dat er blijkbaar een bijbedoeling was; nu zetten de Italiaanse autoriteiten het onderzoek voort en lijken ze, met behulp van medische experts, de enscenering van de heer Mannino te hebben ontdekt.

via Huffingtonpost

Advertisement
Facebook / Tert.am

Facebook / Tert.am

Salvatore Mannino, op dat moment 52 jaar en ondernemer, werd door de Schotse autoriteiten gevonden in de kathedraal van St. Giles in Edinburgh, volledig geheugenloos. De man sprak slecht Engels, kende zijn moedertaal niet meer, noch het leven dat hij tot dan toe had geleid. De psychiaters van het ziekenhuis in Edinburgh noemden het een klinisch geval, maar met het verstrijken van de tijd heeft Salvatore "zijn geheugen teruggekregen", zo lijkt het, en heeft hij ook een soort "bekentenis" afgelegd.

Toen hij wegging, liet Salvatore een koffertje achter met 10.500 euro, beschermd door een cijfercode die zijn oudste zoon, Filippo, ingeschreven voor lucht- en ruimtevaarttechniek, wist te ontcijferen. Hoewel hij en zijn moeder Francesca naar Edinburgh waren gegaan om Salvatore op te halen, keek de man hen aan met de ogen alsof hij hen voor de eerste keer zag en vroeg: "Who are you?”, Oftewel: "Wie zijn jullie?”

Advertisement
Facebook / Velvet Mag

Facebook / Velvet Mag

Hij stond zoals gewoonlijk om 7 uur op, ontbeet en bracht de kinderen naar school. Toen bereikte hij op onverklaarbare wijze Pontedera met de auto en reed naar Edinburgh. De reden bleef een mysterie totdat de eerste geruchten opdoken, samen met zijn "herstelde geheugen”: "Ik wilde mijn familie laten zien hoe belangrijk ik voor hen ben". Luisterend naar Mannino's verklaringen, lijkt het erop dat er achter zijn verdwijning ook iets anders zit: de man zei dat hij zich onderdrukt voelde door zijn schoonmoeder en zijn rol als vader binnen het gezin wilde herstellen. De Italiaanse politie heeft hem aangeklaagd wegens het simuleren van een misdaad en het verwaarlozen van minderjarigen, maar het valt nog te bezien of er meer achter deze zinloze acties zit. Zeker is dat Salvatore voor veel onrust heeft gezorgd binnen zijn familie, waardoor zijn vrouw Francesca en haar kinderen zich grote zorgen hebben gemaakt.

Advertisement