Een jongen redt een oude vrouw die tussen afval en ratten leefde

Janine image
door Janine

09 Oktober 2020

Een jongen redt een oude vrouw die tussen afval en ratten leefde
Advertisement

Esdras Andrade is een van die jongens met een hart van goud die vanaf het begin besloot om zijn goedheid en vaardigheden in dienst van anderen te stellen. Het verhaal dat we je willen vertellen gaat over het moment waarop Esdras, net drieëntwintig, in plaats van plezier te maken zoals al zijn leeftijdsgenoten, een oude vrouw wilde redden die in absolute ellende leefde. Tegenwoordig heeft Esdras een Facebook-pagina gevolgd door minstens 80.000 mensen en is het vooral toegewijd aan de redding van minder bedeelde dieren, die een trauma hebben opgelopen of aan hun lot zijn overgelaten. En het was door enkele van zijn weerloze dieren dat Esdras de tragische situatie van Doña Cidinha leerde kennen, een 83-jarige vrouw die omringd door afval en ratten leefde, in de meest extreme armoede.

via Facebook / Esdras Andrade

Advertisement
Facebook / Esdras Andrade

Facebook / Esdras Andrade

Hij was gewend weerloze dieren te redden, maar bij de droevige aanblik van een oudere vrouw in moeilijkheden trok hij zich zeker niet terug. De oude vrouw woonde alleen in een huis dat verlaten was, vuil, vol afval en zelfs met ratten. Bovendien waren de fysieke omstandigheden van de oude vrouw, Doña Cidinha, zeker niet de beste: ze had schurft, en haar verwaarloosde tanden duidden op een duidelijk geval van ondervoeding. De oude vrouw werd af en toe geholpen door liefdadige buren, die haar eten brachten om te overleven. Desalniettemin moest Esdras vechten om haar te overtuigen die plek te verlaten waar ratten de dienst uitmaakten.

Advertisement
Facebook / Esdras Andrade

Facebook / Esdras Andrade

Uiteindelijk slaagde de jongeman erin het leven van de arme 83-jarige te veranderen en haar weg te halen uit die ellende. Hij nam haar mee naar zijn huis, waar hij 24 uur per dag hulp kon bieden, en ondertussen slaagde hij er dankzij de hulp van enkele vrijwilligers in om wat orde te scheppen in het oude huis van de vrouw. Drie maanden lang hield hij haar in zijn huis, gaf haar te eten en probeerde haar zoveel mogelijk te laten herstellen van dat afschuwelijke bestaan ​​dat ze voorheen leidde. Na 3 maanden werd de oude vrouw opgenomen in een bejaardentehuis, waar nu verschillende mensen voor haar zorgen, haar eten brengen en haar laten rusten. En Esdras, ondanks dat hij een erg drukke jongen is, mist nooit een kans om haar te bezoeken zodra hij een vrij moment heeft.

Geweldig!

Advertisement