Op 99-jarige leeftijd overleefde ze een poging tot moord, kanker en een vliegtuigongeluk: nu heeft ze ook Covid verslagen

Janine image
door Janine

07 Oktober 2020

Op 99-jarige leeftijd overleefde ze een poging tot moord, kanker en een vliegtuigongeluk: nu heeft ze ook Covid verslagen
Advertisement

Er zijn mensen die verhalen met zich meebrengen die voorbestemd zijn om een ​​onuitwisbare stempel op andere mensen te drukken. Of het nu gaat om hun capaciteiten, om wat ze hebben gedaan of om de gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt, het zijn zeker individuen aan wie het lot veel heeft gegeven, waardoor ze voorbeelden zijn van vasthoudendheid en doorzettingsvermogen.

Joy Andrew is zo iemand. We zouden de Engelse vrouw niet anders kunnen omschrijven die op haar 99e de vele uitdagingen die het leven voor haar in petto had, heeft weten te overleven. De laatste, in volgorde van tijd, was die van het Coronavirus.

via Daily Mail

Advertisement
Yorkpress.co.uk

Yorkpress.co.uk

Overleven en veerkracht. Deze twee woorden zouden genoeg zijn om Joy's leven samen te vatten. Het leven van deze bijzondere vrouw speelde zich bijna een eeuw af onder deze twee "goede sterren". Joy is van joodse afkomst en is altijd een avontuurlijk persoon geweest. In de jaren van de Tweede Wereldoorlog maakte ze deel uit van de luchtmacht en meldde ze zich aan om haar bijdrage te leveren aan de strijd tegen het nazisme.

Het was in die tijd niet aan iedereen om voor een dergelijke "carrière" te kiezen en grote gevaren onder ogen te zien. Joy wel, ze overleefde zelfs een poging tot moord die door een nazi in Duitsland werd gepleegd onmiddellijk na de oorlog. Dit zou voldoende zijn om haar te omschrijven als een heroïsche vrouw, een waar voorbeeld voor veel mensen. Maar dit was nog niet alles.

Advertisement
Yorkpress.co.uk

Yorkpress.co.uk

Als stewardess van de British Overseas Airways Corporation kwam ze tijdens een vlucht boven de woestijn bijna ongedeerd uit een noodlanding te voorschijn en werd ze gered door de Bedoeïenen. Borstkanker werd vervolgens toegevoegd aan de lijst met beproevingen die deze zeer sterke vrouw heeft ondergaan en die ze heeft overwonnen.

Zoals gezegd was de laatste uitdaging in chronologische volgorde precies die van het oplopen van Covid-19. Niet niets, als we bedenken hoeveel mensen er helaas met hun leven voor hebben betaald en hoe gevaarlijk het beruchte virus op oudere leeftijd kan zijn. Joy heeft het echter overleefd, ondanks alle verschrikkelijke voorspellingen. In eerste instantie leek haar toestand zelfs bijzonder ernstig, maar uiteindelijk was het Coronavirus gewoon een andere vijand voor haar die ze moest verslaan.

Yorkpress.co.uk

Yorkpress.co.uk

Een onverwoestbare vrouw dus, in staat om de hele wereld te inspireren en ons ervan te overtuigen dat wij mensen met standvastigheid, positiviteit en - waarom niet - een beetje geluk, echt sterker kunnen zijn dan we lijken. Complimenten voor Joy, "onsterfelijke" heldin en kampioene van veerkracht!

Advertisement