Een vader voedt zijn zoon met het syndroom van Down alleen op nadat zijn moeder hen in de steek had gelaten

Janine image
door Janine

11 Oktober 2020

Een vader voedt zijn zoon met het syndroom van Down alleen op nadat zijn moeder hen in de steek had gelaten
Advertisement

Een kind opvoeden is tegelijkertijd een moeilijke en mooie uitdaging. Het opvoeden van een kind met een handicap of het syndroom van Down kan een nog grotere uitdaging zijn, gezien het feit dat de rest van de samenleving nog steeds niet klaar is om hulp te bieden aan gezinnen van kinderen met "speciale behoeften". Een alleenstaande ouder zal nog meer moeite hebben met het beheren van een kind. Evgeny Anisimov liet zich echter niet intimideren door de situatie en nadat hij door zijn partner was verlaten, besloot hij de kleine Misha, die leed aan het syndroom van Down, alleen op te voeden.

via Instagram / Евгений Анисимов

Advertisement

Misha was een kind waar zowel Evgeny als zijn vrouw lang naar uitkeken, maar toen de vroedvrouw na de eerste paar minuten na de bevalling de ouders vertelde dat de baby waarschijnlijk het syndroom van Down had, veranderde er iets. De moeder leek er niet toe in staat om een ​​kind met speciale behoeften op te voeden en stond erop dat Misha in een weeshuis belandde; van zijn kant was Evgeny niet van plan zijn zoon in de steek te laten, ook al betekende dat, dat hij zijn vrouw zou kwijtraken. De twee werden het er niet over eens en de vrouw wilde simpelweg scheiden, waardoor Evgeny alleen achterbleef om zijn nieuwe leven als vader onder ogen te zien.

Advertisement

Kleine Misha moest al meteen voor zijn leven vechten vanwege een ernstige longontsteking die gelukkig niet al te veel schade veroorzaakte. Eenmaal thuis moest Evgeny elke uitdaging in volledige autonomie aangaan, maar slaagde erin om hulp te krijgen, daar waar zelfs zijn verlangen om de perfecte vader te worden niets kon doen. In dit opzicht was borstvoeding een van de allereerste uitdagingen: gelukkig kon Evgeny een moeder vinden die haar melk aan Misha wilde doneren.

Misha's routine is zeer gevarieerd en is voornamelijk gebaseerd op spel en lichamelijke ontwikkeling: massages, zwemlessen - dit alles kan hem in staat stellen om de spanning van zijn spieren te versterken, wat bij patiënten met het syndroom van Down meestal erg laag is.

Naast sport gelooft vader Evgeny sterk in de intellectuele capaciteiten van de kleine Misha en hij werkt onvermoeibaar om "intelligente" lees- en spelactiviteiten te doen, om zijn spraak te verbeteren. Gelukkig kan Evgeny op deze moeilijke en mooie reis van het leven rekenen op de hulp van zijn moeder, die een solide steun voor het gezin is geworden. De vrouw is een super liefhebbende oma en vanaf het eerste moment had ze er nooit aan kunnen denken om Misha naar een weeshuis te sturen! Nu beweert ze dat ze niet zou weten wat ze moest doen zonder deze speciale kleine man!

Evgeny vraagt ​​nooit iemand om hulp, ondanks dat hij degene was die als eerste liefdadigheidsevenementen organiseerde om andere ouders en kinderen te helpen; hij geeft er de voorkeur aan in bescheiden omstandigheden te leven, maar als iemand hem hulp aanbiedt, weigert hij die nooit en is hij altijd buitengewoon dankbaar voor zelfs de kleinste daad die iemand voor Misha doet. Wat vind je van zijn beslissing om alleen een kind op te voeden?

Advertisement