Een 67-jarige vrouw van 1,5 m slaat thuis een dief knock out: ze heeft de zwarte band in vechtsporten

Janine image
door Janine

09 Oktober 2020

Een 67-jarige vrouw van 1,5 m slaat thuis een dief knock out: ze heeft de zwarte band in vechtsporten
Advertisement

Soms zijn de meest moedige en onverwachte reacties op de tegenslagen die het leven voor ons in petto heeft, afkomstig van mensen die op het eerste gezicht misschien zwakker lijken dan anderen, of op zijn minst weerlozer. Kinderen en ouderen vallen onder deze categorieën.

In werkelijkheid leren de feiten ons echter dat een hoge leeftijd of een mager postuur helemaal niet overeenstemmen met "gebreken" of zwakheden. Lorenza Marrujo demonstreerde dit perfect, een 67-jarige vrouw van iets minder dan 1,5 m lang, die een slechte ervaring had, van waar ze echter met opgeheven hoofd uit is gekomen en iedereen het bewijs gaf dat we een boek nooit zouden moeten beoordelen op zijn kaft.

via CBS Los Angeles

Advertisement
CBS Los Angeles/Youtube

CBS Los Angeles/Youtube

67 jaar en een kleine gestalte zouden zeker niemand doen denken aan kwaliteiten als kracht en fysieke bekwaamheid. Zeker in de ogen van een kwaadwillende kan een overval of confrontatie met zo iemand een reden te meer zijn om geen risico te lopen op reacties. De dief die besloot om Lorenza's appartement binnen te sluipen, in een bejaardentehuis in Fontana, in Californië, dacht dat ongetwijfeld ook.

De vrouw liet zich echter niet verrassen. Toen ze zich realiseerde dat ze niet alleen in huis was, besloot ze meteen dat ze iets moest doen. Toen ze hem zag, zorgde ze er onmiddellijk voor dat de man ervandoor zou gaan: hij had duidelijk niet verwacht een dergelijke situatie aan te treffen.

Advertisement
CBS Los Angeles/Youtube

CBS Los Angeles/Youtube

Nadat hij het huis van Lorenza had verlaten, ging de misdadiger naar het huis van haar buurvrouw en vriendin Elizabeth, van 81 jaar. Daar, zonder enige weerstand van de vrouw, had het slecht kunnen aflopen, ware het niet dat de dappere 67-jarige vrouw tussenbeide kwam, die de indringer achtervolgde om hem opnieuw onder ogen te zien.

CBS Los Angeles/Youtube

CBS Los Angeles/Youtube

Gewapend met een knuppel slaagde ze erin de dief in slechts een paar bewegingen weg te jagen en zo haar vriendin te beschermen. Wat is het geheim van Lorenza? Simpel: de vrouw heeft de zwarte band in vechtsporten, een discipline die ze al 26 jaar beoefent en die haar in staat hebben gesteld om resoluut en veilig te reageren op gevaar. De kwaadwillende had nooit verwacht dat hij voor een vrouw zou komen te staan ​​die zo klein en toch zo vastberaden was. Het valt niet te ontkennen: soms hebben helden echt merkwaardige en ongewone eigenschappen!

Advertisement