Een moeder draagt ​​6 stenen op haar hoofd terwijl ze haar baby van een paar maanden oud draagt: een foto die adembenemend is

Janine image
door Janine

13 Oktober 2020

Een moeder draagt ​​6 stenen op haar hoofd terwijl ze haar baby van een paar maanden oud draagt: een foto die adembenemend is
Advertisement

Een goede moeder zou er alles aan doen om een ​​mooie toekomst voor haar kinderen te verzekeren en, uiteraard, alles doen wat in haar vermogen ligt om voor ze te zorgen. In India werd een foto gemaakt die letterlijk duizenden gebruikers over de hele wereld choqueerde, waarop een vrouw werd gefilmd tijdens een zware klus met haar zoontje van een paar maanden oud. De vrouw droeg zes stenen op haar hoofd - een veel voorkomende activiteit onder vrouwen in India - maar dat was niet de enige last die ze moest dragen: op haar rug, gewikkeld in een deken en stevig vastgehouden door een paar lappen, had ze haar zeer jonge zoon.

via Reddit / apoeticturtle

Advertisement
Imgur

Imgur

Met een bezorgd gezichtje kijkt het kleintje op naar die zware rode stenen, die zijn moeder met moeite op haar hoofd draagt. Die stenen die hem fataal kunnen zijn in geval van een menselijke fout. Webgebruikers waren zelfs bijzonder geschokt door de nabijheid van die stenen bij het kind. De foto in kwestie brengt inderdaad een gevoel van angst over op het lot van dat arme wezen. Het was zeker niet de eerste keer dat zijn moeder zo'n taak uitvoerde, maar potentieel gevaar kan altijd op de loer liggen.

Helaas lijkt dit een veel voorkomende gewoonte te zijn in India, en een gebruiker lijkt dit te bevestigen: "Dit is heel gebruikelijk in India, omdat ze niemand hebben om voor hun kinderen te zorgen en ze kunnen het zich niet veroorloven om thuis te blijven zonder te werken." Hoewel het gebruikelijk is, is het nog steeds een portret van armoede en van een moeder die het leven van haar kind in gevaar zou brengen om hem een ​​warme maaltijd of een stukje toekomst te bezorgen, in plaats van hem onmiddellijk tot een wisse dood te veroordelen.

Advertisement