Een boer brengt vrienden en organisaties samen om 3.000 ton voedsel aan behoeftigen te bezorgen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een boer brengt vrienden en organisaties…
Een zwerfhond beschermde een kind dat urenlang verdwaald was: het is zijn held op vier poten 16 hele grappige honden waarbij het onmogelijk is om niet te lachen

Een boer brengt vrienden en organisaties samen om 3.000 ton voedsel aan behoeftigen te bezorgen

Door Janine
1.506
Advertisement

Er zijn mensen die, met hun kleine tot grote acties, er echt in slagen een verschil te maken voor anderen, door de hele wereld een beetje meer vertrouwen in de mensheid terug te geven. We overdrijven niet: dit is precies wat in je opkomt als je het verhaal leest van de Amerikaanse boer waarover we je gaan vertellen.

Een man die bedacht om anderen een handje te helpen op een moeilijk moment zoals de Covid-19 pandemie de hele wereld laat meemaken. Iedereen zou het recht moeten hebben om te eten, maar dit is niet altijd zo vanzelfsprekend. En dus, samen met andere vertrouwde mensen, kwam deze genereuze boer in actie.

via: CNN

Zijn naam is George Ahearn en hij woont in Othello, in Washington. Ook hier, net als in de rest van de Verenigde Staten en de wereld, laat het Coronavirus helaas zijn aanwezigheid voelen. De pandemie had helaas gevolgen voor de voedselvoorziening: met de beperkingen van activiteiten zouden kilo's landbouwproducten verloren zijn gegaan.

Een onaanvaardbaar vooruitzicht, ook als je bedenkt hoeveel mensen elke dag honger lijden. George, zich bewust van al deze verspilling, heeft contact opgenomen met zijn andere "collega”-boeren en diverse verenigingen die de behoeftigen helpen. De bedoeling om de minderbedeelden overtollig voedsel te geven, was echter niet eenvoudig te realiseren, ook gezien de regels en methoden van bezorgen die moesten worden gerespecteerd.

Om het probleem te omzeilen, besloot George dat hij zijn eigen non-profitorganisatie zou oprichten om hulp te vragen en ervoor te zorgen dat het eten op de bestemming arriveerde. En dat gebeurde, en EastWest Food Rescue, met de hulp van vele andere hulporganisaties, slaagde erin om meer dan 3.000 ton overtollig voedsel als gevolg van de pandemie aan de behoeftigen te bezorgen.

Advertisement

Op zijn zachtst gezegd een verbluffend resultaat: deze man heeft in relatief korte tijd een echt capillaire organisatie opgezet voor het verzamelen en uitdelen van voedsel voor mensen in moeilijkheden. Zijn EastWest Food Rescue en alle andere bedrijven die met hem samenwerken, hebben echt veel mensen eten gegeven voor wie een dagelijkse maaltijd praktisch een luxe is. “We moeten trots op onszelf zijn - zei George - en we zullen doorgaan.”

Zijn organisatie groeit, en de positieve resultaten nemen toe. Steeds meer mensen doneren middelen en geld voor dit belangrijke doel, en we zouden niet gelukkiger kunnen zijn te weten dat er mensen in de wereld zijn die van altruïsme een echte reden om te leven maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt