5 goede redenen om onze smartphone niet meer te gebruiken als we naar het toilet gaan - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 goede redenen om onze smartphone niet…
17 mensen met zulke absurde kapsels dat ze de grenzen van goede smaak hebben verlegd Een kat verwelkomt in haar nest ook 3 eendjes die geen moeder meer hebben

5 goede redenen om onze smartphone niet meer te gebruiken als we naar het toilet gaan

Door Janine
1.284
Advertisement

Het heeft geen zin om er teveel omheen te draaien: we zijn allemaal op de een of andere manier afhankelijk van onze smartphone en dat verlichte scherm met duizenden afbeeldingen, woorden, berichten, nieuws; een echte “hersenspoeling” die ons steeds verder verwijdert van het contact met de realiteit om ons heen. Een van de ergste gewoonten die we hebben, voortgekomen uit deze verslaving, is om de smartphone zelfs mee te nemen naar het toilet, zonder te weten dat dit schadelijk kan zijn voor onze gezondheid.

foto: PikRepo

Hier zijn enkele goede redenen om te stoppen met het voortdurend meenemen van je mobiele telefoon naar het kleinste kamertje:

  • Het kan het ontstaan ​​van aambeien veroorzaken: als het zitten op het toilet en op onze smartphone kijken soms een tijdelijk ontspannende activiteit kan zijn, kan deze langdurige houding die we in de badkamer aannemen gevallen van aambeien veroorzaken, gezien de druk op de organen die worden uitgeoefend terwijl je op het toilet zit.
  • De verslaving van de mobiele telefoon neemt toe: het moment dat we op het toilet in onze badkamer zitten, moet niet alleen een moment zijn van fysiologische noodzaak, maar ook van intimiteit met onszelf; het binnendringen van de vele meldingen van onze mobiele telefoon op dit belangrijke moment is een symptoom van totale afhankelijkheid.
  • Het kan bekkenbodem stoornissen veroorzaken: terwijl we lange tijd op het toilet zitten en naar onze mobiele telefoon kijken, kunnen sommige van onze organen, zoals de darm of blaas, naar beneden "glijden" juist omdat de bekkenbodem ze niet meer goed kan ondersteunen.
foto: Pixabay
  • De mobiele telefoon bevat tal van schadelijke bacteriën: volgens onderzoek kan het oppervlak van de mobiele telefoon honderden bacteriën bevatten die mogelijk schadelijk zijn voor onze gezondheid, veel meer dan de bacteriën die doorgaans op het oppervlak van een toilet liggen.
  • Tijd besteden aan het kijken naar de smartphone zorgt ervoor dat we minder geconcentreerd zijn: natuurlijk is tijd besteden aan het bekijken van de meldingen van onze mobiele telefoon een activiteit die ons doet ontspannen, maar op de lange termijn leidt het ons af van gedachten en concentratie bij het oplossen van dagelijkse en meer complexe problemen.

Hebben we je nog steeds niet overtuigd om je smartphone opzij te leggen en alleen naar het toilet te gaan?

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt