5 goede redenen om onze smartphone niet meer te gebruiken als we naar het toilet gaan

Janine image
door Janine

31 Oktober 2020

5 goede redenen om onze smartphone niet meer te gebruiken als we naar het toilet gaan
Advertisement

Het heeft geen zin om er teveel omheen te draaien: we zijn allemaal op de een of andere manier afhankelijk van onze smartphone en dat verlichte scherm met duizenden afbeeldingen, woorden, berichten, nieuws; een echte “hersenspoeling” die ons steeds verder verwijdert van het contact met de realiteit om ons heen. Een van de ergste gewoonten die we hebben, voortgekomen uit deze verslaving, is om de smartphone zelfs mee te nemen naar het toilet, zonder te weten dat dit schadelijk kan zijn voor onze gezondheid.

via Health Line

Advertisement
PikRepo

PikRepo

Hier zijn enkele goede redenen om te stoppen met het voortdurend meenemen van je mobiele telefoon naar het kleinste kamertje:

  • Het kan het ontstaan ​​van aambeien veroorzaken: als het zitten op het toilet en op onze smartphone kijken soms een tijdelijk ontspannende activiteit kan zijn, kan deze langdurige houding die we in de badkamer aannemen gevallen van aambeien veroorzaken, gezien de druk op de organen die worden uitgeoefend terwijl je op het toilet zit.
  • De verslaving van de mobiele telefoon neemt toe: het moment dat we op het toilet in onze badkamer zitten, moet niet alleen een moment zijn van fysiologische noodzaak, maar ook van intimiteit met onszelf; het binnendringen van de vele meldingen van onze mobiele telefoon op dit belangrijke moment is een symptoom van totale afhankelijkheid.
  • Het kan bekkenbodem stoornissen veroorzaken: terwijl we lange tijd op het toilet zitten en naar onze mobiele telefoon kijken, kunnen sommige van onze organen, zoals de darm of blaas, naar beneden "glijden" juist omdat de bekkenbodem ze niet meer goed kan ondersteunen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • De mobiele telefoon bevat tal van schadelijke bacteriën: volgens onderzoek kan het oppervlak van de mobiele telefoon honderden bacteriën bevatten die mogelijk schadelijk zijn voor onze gezondheid, veel meer dan de bacteriën die doorgaans op het oppervlak van een toilet liggen.
  • Tijd besteden aan het kijken naar de smartphone zorgt ervoor dat we minder geconcentreerd zijn: natuurlijk is tijd besteden aan het bekijken van de meldingen van onze mobiele telefoon een activiteit die ons doet ontspannen, maar op de lange termijn leidt het ons af van gedachten en concentratie bij het oplossen van dagelijkse en meer complexe problemen.

Hebben we je nog steeds niet overtuigd om je smartphone opzij te leggen en alleen naar het toilet te gaan?

Advertisement