Een ezel en een paard overleven een brand op de boerderij: de omhelzing met de eigenaar is ontroerend

Janine image
door Janine

13 November 2020

Een ezel en een paard overleven een brand op de boerderij: de omhelzing met de eigenaar is ontroerend
Advertisement

Je hele leven aan dieren wijden is geen gemakkelijke taak; het vergt moed, veel passie en vastberadenheid, vooral als je besluit om een ​​teruggetrokken leven op het platteland te leiden en voor je ranch en je trouwe viervoeters te zorgen. Zoals Travis Ochs, een paardenfokker die aan de rand van Geer Canyon Drive in Boulder, in Colorado woont, die door een verwoestende brand in alle haast zijn huis moest verlaten...

via CBS Local

Advertisement
Travis Oachs/Facebook

Travis Oachs/Facebook

Toen de vlammen van de brand op het punt stonden de boerderij te verwoesten, bracht Travis snel zijn moeder en zus in veiligheid, die bij hem wonen, hij sprong in de vrachtwagen en probeerde zoveel mogelijk dieren te redden. Maar het vuur was te bedreigend: "Ik had geen idee dat het vuur zo dichtbij was. Ik draaide me meteen om. Er vielen grote stukken brandend hout over de weg."

Voordat de situatie verslechterde, stuurde Boulder County paardentrailers om alle veeboeren in de omgeving te helpen hun boerderijen te evacueren; maar er was een probleem ​​voor Travis: Adam, het favoriete werkpaard van Travis, was te groot en te hoog en paste dus niet in de trailer.

Advertisement
Travis Oachs/Facebook

Travis Oachs/Facebook

Dus uit wanhoop en omdat er in die noodsituatie geen andere keuze was, nam Travis een extreme beslissing: hij liet het paard Adam en zijn onafscheidelijke ezel Ennis achter; deze twee dieren, die allebei 14 jaar oud waren, waren liefdevol grootgebracht door de paardenfokker sinds ze nog maar 6 maanden oud waren...

Met bonzend hart dacht Travis dat hij ze nooit meer zou zien, opgeslokt door de vlammen van het vuur dat zijn boerderij verwoestte; maar de volgende dag kwam er een onverwachte verrassing!

Travis Oachs/Facebook

Travis Oachs/Facebook

De ochtend na de brand keerden de autoriteiten terug op de plek en, ondanks dat de brand alle eigendommen van Travis had verwoest, waren het paard en de ezel nog springlevend, omringd door een stuk verschroeide en zwartgeblakerde aarde... ondanks de situatie van grote nood en gevaar, hadden ze elkaar geholpen en waren eindelijk gered!

Travis kon zijn ogen niet geloven: ondanks dat ze in shock waren en honger hadden, waren ze in uitstekende staat!

CBS Local

CBS Local

Uiteindelijk omhelsde Travis, met tranen in zijn ogen, liefdevol zijn twee favoriete dieren, zo blij dat zij tenminste van de woede van de vlammen waren gered. Een echte wonderbaarlijke ontsnapping die, in een scenario van vernietiging, levens heeft gespaard.

We zijn zo blij voor het paard Adam en de ezel Ennis!

Advertisement