Ze waren nonnen, maar toen ze elkaar ontmoetten was het liefde op het eerste gezicht: nu zijn ze een heel gelukkig stel

Janine image
door Janine

19 November 2020

Ze waren nonnen, maar toen ze elkaar ontmoetten was het liefde op het eerste gezicht: nu zijn ze een heel gelukkig stel
Advertisement

Twee jonge meisjes leggen geloften af ​​om non te worden en dichter bij God en de diepe religiositeit van het kloosterleven te komen, maar uiteindelijk worden ze verliefd. Nee, het is niet de plot van een film, maar soms lijkt het alsof de realiteit de fantasie overtreft. Dit is het verhaal van Fani en Marita, twee jonge nonnen uit Kroatië die hebben besloten hun sluier af te doen en samen te zijn tegen alle vooroordelen en tegen de regels van een samenleving die nog steeds te onverdraagzaam is...

via MSN

Advertisement
MarinisMedia/YouTube

MarinisMedia/YouTube

Marita begon haar religieuze reis op 18-jarige leeftijd, maar in tegenstelling tot wat velen misschien denken, werd ze door niemand gedwongen, maar voelde ze Gods roeping tot zichzelf. Toen ze het klooster binnenkwam, ontmoette ze Fani, een meisje dat op 23-jarige leeftijd non was geworden, vijf jaar ouder dan zij. In het begin was het voor beiden niet gemakkelijk om hun wederzijdse gevoelens te bekennen: "Ik idealiseerde eerst alles, maar ik realiseerde me dat de structuur van de kerk niet bij mij paste. De slogan van mijn orde was “Veritas". Na een tijdje besloot ik om eerlijk te zijn tegen mezelf en met God, die liefde is."

Advertisement
Marinis Media/YouTube

Marinis Media/YouTube

Dus besloten Marita en Fani om hun sluier af te doen, om de nieuwe roep van God te horen die hen vertelde dat die liefde tussen hen niet verkeerd was, het was een ander soort liefde; de twee jonge nonnen wisten in hun hart dat het niet gemakkelijk zou zijn, maar uiteindelijk vonden ze de innerlijke kracht en moed om uit de kast te komen en vooroordelen te doorbreken: "Het is moeilijk als je je niet aanpast omdat je anders bent. Voor katholieken is homoseksualiteit een ernstige zonde. Ik bad tot God om mij van mijn "ziekte" te genezen. Maar later realiseerde ik me dat als God me zo had gemaakt, er niets was om te genezen."

Het ongelooflijke verhaal van Marita en Fani werd verteld in de documentaire "Nun of your Business", die hoop gaf aan degenen net als hen in de wereld, maar die nog steeds geen stem kunnen vinden om naar iedereen te schreeuwen wat ze werkelijk zijn, zonder angst.

Marinis Media/YouTube

Marinis Media/YouTube

Inmiddels is het 28 jaar geleden dat de twee vrouwen elkaar voor het eerst ontmoetten in het klooster, nu is Marita 36 en Fani 41, ze werken allebei in de Kroatische toerisme- en horecasector, ze zijn erg gelukkig samen en hebben absoluut geen spijt van hun levenskeuze.

Gefeliciteerd!

Advertisement