Een jonge timmerman bouwt warme en resistente huizen voor daklozen: "Ik wil voorkomen dat ze in de winter door de kou sterven" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een jonge timmerman bouwt warme en resistente…
19 troosteloze mannen die aan hun lot werden overgelaten terwijl hun vrouwen gingen winkelen 16 mensen die dachten dat ze trendy waren, maar een slechte smaak hadden wat betreft kleding

Een jonge timmerman bouwt warme en resistente huizen voor daklozen: "Ik wil voorkomen dat ze in de winter door de kou sterven"

Door Janine
5.819
Advertisement

Het probleem van armoede en dakloosheid in de wereld kan uiteraard door niemand zo ineens worden opgelost, maar ieder van ons kan zeker een concrete bijdrage leveren aan het verbeteren van de levensomstandigheden van degenen die het meest ongelukkig zijn. Een Canadese timmerman genaamd Khaleel Seivwright, 28 jaar, heeft besloten zijn steentje bij te dragen om de daklozen in zijn geboorteplaats te helpen de lange, strenge winter te overleven. In Canada laten de wintermaanden in feite niet veel mogelijkheden over om te overleven op straat voor daklozen en het is essentieel om hen te beschermen tegen sneeuw en kou. Dankzij een geldinzamelingsactie droomt de jonge timmerman ervan om een ​​reeks perfect geïsoleerde houten huizen te maken voor iedereen die ze nodig heeft.

via: CBC
foto: 9gag

Na het verzamelen van verschillend afvalhout van elk voltooid project, ontwierp de jonge Khaleel Seivwright zijn eerste kleine huis om een ​​van de vele daklozen van Toronto te huisvesten. Het ontwerp is heel eenvoudig: een rechthoekige houten kist, bedekt met glasvezel, om de schuilplaats zoveel mogelijk thermisch te isoleren. Dankzij zijn project kan een persoon overleven dankzij zijn eigen lichaamswarmte, ook al is het buiten -4 graden. Daarnaast heeft de woning ook nog wielen en is daardoor verplaatsbaar.

foto: CBS news

Elk huisje kost Khaleel ongeveer $1.000 en ongeveer acht uur werk. Hij begon het project door alles uit eigen zak te betalen, maar toen het eerste huis klaar en gepresenteerd was, creëerde hij een inzamelingspagina op GoFundMe zodat gebruikers van over de hele wereld aan dit doel konden bijdragen. Elk huisje wordt door Khaleel gratis afgeleverd bij iedereen die op straat woont en daar behoefte aan heeft.

Advertisement
foto: CBS News

Het is zeker geen permanente oplossing, maar het is wel een goede manier om diegenen die zonder dak boven hun hoofd leven wanneer de temperatuur onder het vriespunt zakt direct te helpen. De stad Toronto geeft er de voorkeur aan om de capaciteit van schuilplaatsen te vergroten in plaats van dit soort mobiele oplossingen te gebruiken, waardoor er nog meer problemen kunnen ontstaan, zoals bijvoorbeeld branden. Khaleel is echter van plan de huizen te blijven bouwen in het belang van zijn medeburgers: "Het is gewoon om ervoor te zorgen dat er in de winter geen mensen op straat sterven door de kou." En dat is niet niks.

Dit is het prototype van de huizen die door Khaleel worden gemaakt

foto: GoFundMe

Een mooi idee waarvan we hopen dat het hulp blijft bieden… geweldig Khaleel!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt