Hij adopteert een hond die op straat wordt gevonden, maar dan onthullen de dierenartsen hem dat het een wolvenjong is

Janine image
door Janine

29 November 2020

Hij adopteert een hond die op straat wordt gevonden, maar dan onthullen de dierenartsen hem dat het een wolvenjong is
Advertisement

Alles wat een kind zou willen dat gezelschap nodig heeft, is een harige vriend die zijn dagen kan opvrolijken en die een band van respect en liefde met hem kan creëren die veel verder gaat dan diversiteit en verschillen. Dit is de reden waarom een ​​18-jarige jongen uit Tucson, in Arizona, er niet twee keer over nadacht om een ​​puppy mee naar huis te nemen die was achtergelaten in een winkelwagentje bij een supermarkt. Maar toen kwam de verrassing.

via The Dodo

Advertisement
Wolf Connection

Wolf Connection

De eerste dagen in zijn nieuwe huis waren erg vermoeiend voor de jongen en voor Neo, de naam die aan de hond werd gegeven, aangezien deze vierpotige pup gewoon geen menselijk contact met iemand wilde leggen, behalve met de eigenaar die zijn leven had gered en hem een ​​nieuw thuis had gegeven; bovendien deed Neo niets anders dan buiten de muren van het huis van de nieuwe mensenfamilie sluipen om contact te zoeken met de Duitse herders en met de andere honden in de omgeving.

Alles suggereerde dat Neo probeerde een roedel van zijn eigen soort te creëren…

Advertisement
Facebook / Wolf Connection

Facebook / Wolf Connection

Hoe meer tijd er verstreek, hoe meer de hond groeide, maar hij was bijzonder grillig en onvoorspelbaar; uiteindelijk namen ze de beslissing om hem naar de Humane Society of Southern Arizona te brengen, die de leiding had over de veterinaire zorg en het onderzoeken van honden en katten. Een van de leiders van de vereniging merkte echter dat Neo niet zoals alle honden was: hij was te slank en vooral, hij maakte nooit oogcontact met mensen...

Na een diepgaand onderzoek, kwam het antwoord op het raadsel van het gedrag van de hond: Neo was een halfbloed, half hond en half wolf, en blijkbaar was zijn aard op zoek naar een roedel van zijn eigen soort en zijn gedrag naar gesloten plaatsen of het contact met mensen was de verklaring voor de genen van de wolf die die van de hond overheersten.

Wolf Connection

Wolf Connection

De Humane Society hield Neo een tijdje vast, totdat ze besloten hem te verplaatsen naar een betere locatie die meer geschikt was voor zijn natuurlijke behoeften: de kruising tussen een hond en een wolf werd overgeplaatst naar de Wolf Connection in Californië, wiens missie het redden en rehabiliteren is van wolven en wolfshonden die geheel of gedeeltelijk gedomesticeerd zijn en niet in het wild zouden kunnen overleven.

Wolf Connection zei: "Neo leeft niet alleen zijn leven in een hondenopvangcentrum voor wolven, Wolf Connection is eigenlijk een programma voor de versterking van jongeren die slachtoffers zijn van een trauma. Neo helpt deze jongvolwassenen om te leren genezen van hun trauma door te luisteren naar hun verleden, hun energie en hun angsten te respecteren, en te leren hetzelfde geduld en empathie te geven die ze kunnen geven aan een ander levend wezen. Neo's socialisatie en genezing vindt plaats in overeenstemming met zijn werk met de jonge deelnemers ."

Facebook / Wolf Connection

Facebook / Wolf Connection

Om deze reden heeft Neo nu niet alleen eindelijk zijn eigen roedel wolfshonden gevormd om een zorgeloze tijd door te brengen, maar heeft hij ook geleerd om steeds meer te vertrouwen op de aanwezigheid van een menselijk wezen; nu legt Neo correct oogcontact met de jongeren van het centrum, hij heeft geleerd hen te benaderen en geaaid te worden.

Neo heeft eindelijk zijn perfecte leefomgeving gevonden!

Advertisement