Vaarwel “opa van de intensive care": hij heeft meer dan 15 jaar premature baby's in zijn armen gehouden

Janine image
door Janine

21 November 2020

Vaarwel “opa van de intensive care": hij heeft meer dan 15 jaar premature baby's in zijn armen gehouden
Advertisement

Wanneer baby's te vroeg worden geboren, is de eerste plaats die ze met hun ogen zien, onmiddellijk nadat ze ter wereld zijn gekomen, een couveuse op de neonatale intensive care; een plek waar artsen en verpleegkundigen zorgvuldig voor deze pasgeboren baby's zorgen, ook al kunnen de ouders ze vaak niet bezoeken om ze te knuffelen of dicht bij ze te blijven. Dit is wanneer huggers in het spel komen, oftewel degenen die premature baby's op de intensive care omhelzen, bij afwezigheid van de ouders.

via Today

Advertisement
ABC News/YouTube

ABC News/YouTube

15 jaar lang heeft Children's Health Care in Atlanta een van de meest geliefde knuffelaars in de Amerikaanse stad gehad; zijn naam is David Deuchtman en na 41 jaar werkzaam te zijn geweest in de internationale marketing, besloot hij met pensioen te gaan en zijn vrije tijd te vullen door vrijwilligerswerk te doen op de neonatale intensive care van het kinderziekenhuis in Atlanta.

Een nobele baan die hij 15 jaar met toewijding en veel tederheid vervulde, het vasthouden en knuffelen van die premature baby's die nog niet konden genieten van de aanwezigheid van hun ouders naast hen.

Advertisement
ABC News/YouTube

ABC News/YouTube

David was een echte beschermengel voor deze kinderen op de prenatale intensive care, en toen hij in 2020 werd gediagnosticeerd met alvleesklierkanker in stadium vier, kwamen al het personeel van het kinderziekenhuis en de volwassen kinderen die hij had verzorgd, in actie om Davids familie in zo'n moeilijke tijd te ondersteunen en om hem er nogmaals aan te herinneren dat hij, door simpelweg deze te vroeg geboren baby's te knuffelen en te wiegen, zo'n belangrijke rol had gespeeld in hun groei.

ABC News/YouTube

ABC News/YouTube

Helaas overleed David op 86-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker die hem hard had getroffen, waardoor een onoverbrugbare leegte achterbleef in het hart van zijn familie en in dat van honderden moeders en vaders, in afwachting tot hun te vroeg geboren baby's uit het ziekenhuis kwamen, en hun kinderen niet in hun armen konden houden, en hun kinderen aan deze vrijwilliger met een hart van goud toevertrouwden.

Goede reis, lieve David!

Advertisement