Er is een uil in de kerstboom van het Rockefeller Center gevonden: hij heeft in 2 dagen 270 km afgelegd - BekijkDezeVideo.nl
x
Er is een uil in de kerstboom van het…
15 mensen die fantastische transformaties hebben ondergaan dankzij de magie van make-up Ze probeerden al 8 jaar kinderen te krijgen en uiteindelijk gebeurt het

Er is een uil in de kerstboom van het Rockefeller Center gevonden: hij heeft in 2 dagen 270 km afgelegd

24 November 2020 • Door Janine
1.847
Advertisement

Voor velen is het geen kerst als ze niet eerst naar bepaalde liedjes luisteren, als thuis de boom niet wordt opgetuigd of als ze niet de traditionele kerstinkopen kunnen doen. In de Verenigde Staten is een van de tekenen dat Kerstmis eraan komt de installatie van de gigantische dennenboom op het Rockefeller Center. Elk jaar kijken de burgers uit naar de spectaculaire verlichting van de kerstboom, en vanaf dat moment is het alsof de kerstperiode officieel is begonnen.

Dit jaar ging de installatie van de boom gepaard met een gebeurtenis die veel tederheid opwekte: een medewerker zag dat tussen de takken van de spar een bange kleine uil zat. De roofvogel had een tweedaagse tocht van meer dan 270 kilometer afgelegd om in New York aan te komen!

via: NY Post

Het verhaal bereikte alle Amerikaanse media en arriveerde vervolgens in alle uithoeken van de rest van de wereld. In de kerstboom voor Rockefeller Center werd een kleine uil gevonden die op wonderbaarlijke wijze werd gered en in veiligheid gebracht.

De kleine roofvogel werd opgemerkt door een medewerker die de enorme dennenboom aan het beveiligen was - dit jaar uit het bos van de stad Oneonta gehakt. Verbaasd hem daar te vinden na een reis van 270 kilometer in 2 dagen, zorgde de man ervoor dat de uil niet gewond raakte: gezien zijn kleine formaat, stelde hij zich voor dat het een jong was die bij zijn moeder was weggehaald.

Nadat hij dit via berichtjes met zijn vrouw had gedeeld, was het zijn vrouw die er voor zorgde om contact op te nemen met het Ravensbeard Wildlife Center, een vereniging van deskundigen die voor de rehabilitatie van wilde dieren zorgt. Nadat ze ervoor hadden gezorgd dat het centrum voor een uil kon zorgen, werd de roofvogel van het Rockefeller Center naar de locatie gebracht.

In tegenstelling tot wat de medewerker had verondersteld, is de uil niet jong maar een volwassen exemplaar en om precies te zijn niet eens een gewone uil: het is in plaats daarvan een zaaguil, een kleine roofvogel die typisch in Noord-Amerika leeft.

Advertisement

In het centrum noemden ze de uil Rockefeller, omdat het in het gelijknamige centrum en in de gelijknamige kerstboom was gevonden. Experts in het centrum hebben besloten dat de uil niet zal worden teruggebracht naar de plaats waar deze is weggenomen, en dit heeft veel kritiek opgeleverd.

Deskundigen hebben echter verzekerd dat het een weloverwogen keuze is: Rockefeller is een volwassen exemplaar dat perfect weet hoe hij een woonruimte moet vinden. Hem onderwerpen aan een nieuwe reis van 300 kilometer zou voor hem riskanter kunnen zijn.

Het verhaal heeft Amerikaanse burgers geraakt en niet alleen zij, maar werpt ook een gevoeliger probleem op: de bomen die elk jaar worden gekapt om huizen en pleinen over de hele wereld te versieren, bevolken de bossen, en zijn de thuisbasis van vele dieren die elk jaar in de wintermaanden hun hol of nest gestolen zien worden, om mijlenver weg verlicht en versierd te worden.

Tags: DierenKerstVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt